Washington'da Trump, Netanyahu'ya İran'a Misilleme Yapmamasını Söyleyecek

Washington'da Trump, Netanyahu'ya İran'a Misilleme Yapmamasını Söyleyecek
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın İsrail’e yönelik balistik füze saldırısının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yapacağı telefon görüşmesinde, misilleme yapmaması gerektiğini vurgulayacağını açıkladı. Trump, her iki tarafın saldırılarının sona ermesini umduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın İsrail'e gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Trump, ABD merkezli Axios haber sitesine yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yapacağını ve ona İran’a karşı misilleme yapmaması gerektiğini söyleyeceğini ifade etti. "Bibi’yi arayacağım ve misilleme yapmamasını söyleyeceğim. Herkes eğlencesini yaşadı. Hem İsrail hem de İran saldırılarını gerçekleştirdi. Bir tanesine daha ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.

Trump, İran'ın gerçekleştirdiği saldırıların kimseye zarar vermediğini belirterek, "Umarım İsrail misilleme yapmaz. Eğer Netanyahu karşılık verirse, bu çatışma son 47 yıldır ya da belki de son 3 bin yıldır olduğu gibi devam edecek" dedi. Ayrıca, İran ile nihai bir anlaşmaya çok yaklaştıklarını ve bunun iyi bir anlaşma olacağını vurguladı. Şu anda yaşanan gerginliğin bu süreci olumsuz etkilemesini istemediğini ifade etti.

Tahran, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına ilişkin uyarılarda bulunmuştu. ABD ve İsrail 28 Şubat'ta İran’a yönelik ortak saldırılar başlatmış, taraflar 8 Nisan'da Pakistan’ın arabuluculuğunda geçici bir ateşkes ilan etmişti. Savaşın sonlandırılması için kalıcı bir barış anlaşmasına yönelik müzakereler sürerken, Tahran yönetimi İsrail’i Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurması konusunda defalarca uyarmıştı. Washington ve Tahran arasındaki müzakerelerde bazı konularda anlaşmazlıklar devam ederken, İsrail, bugün Lübnan ile mevcut ateşkese rağmen başkent Beyrut’a hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İranlı yetkililer, saldırının ardından İsrail’e "kararlı ve acı verici bir karşılık verileceğini" duyurdu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin