Yakalanan PKK’lıdan Şok İtiraf "Yakalanmasaydım Mersin’i Havaya Uçuracaktım"

Terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra itirafçı olan kadın PKK’lı şok itiraflar geldi.

15 Kasım 2019 Cuma, 13:40
Yakalanan PKK’lıdan Şok İtiraf "Yakalanmasaydım Mersin’i Havaya Uçuracaktım"
-

Cumhuriyet savcısı, polisin ağustos ayında yakaladığı ve Suriye’den bombalı eylem yapmak için Türkiye’ye giriş yaptığını belirlediği Elif K. (25) ile Suriye uyruklu Halim M. (26) hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianemde Elif K’nin, terör örgütüne nasıl katıldığı ve planlanan eylemlere ilişkin verdiği bilgiler iddianamede yer aldı.
Milliyet Gazetesi’nde yer alan haberde terörist Elif K.’nın Mersin’de bombalı eylem gerçekleştireceğini açıklaması kent gündeminde şok yarattı.

İŞTE TERÖRİSTİN ADIM ADIM MERSİN EYLEM PLANI

Kurye aracılığıyla kaçak yollardan Suruç’a geçtiğini belirten Elif K. şunları kaydetti: “Bir süre sonra Gaziantep’e geçtim ve Mersin’e gitmek için otobüs bileti aldım. Örgüt, ses getirecek eylemi Antalya ya da Mersin’de gerçekleştirmemi istedi. Ben de eylemi Mersin’de gerçekleştirmeye karar verdim. Mersin’i gezecek ve turizm eksenli bir hedef belirleyecektim. Mersin merkezde bir hedef bulamazsam Silifke’de eylem yapacaktım. Şervin bana cep telefonum üzerinden Arapça ‘çok şirinsin’ şeklinde yazarsa ben de onun mesajına ‘şükran’ yazarsam hedef yerimin Mersin merkezi olduğu, Arapça ‘islemu’ şeklinde yazarsam hedef yerimin Silifke olduğunu anlayacaktı. Yapacağım keşif sonrası saldırı eylemini uzaktan kumandalı araç sistemi, çalar saat sistemi veya oda spreyi sistemi üzerinden hazırlayacağım düzenekler üzerinden yapacaktım.”

Elif K, eylem sonrası irtibata geçeceği kurye aracılığıyla Yunanistan’a kaçacağı bilgisini vererek, “Şervin bana şifreli bir telefon numarası vererek kaçakçıya kendi adımı Hacı Nova olarak tanıtmam gerektiğini söyledi. Eylemi gerçekleştirmek için yola çıktığımda Adana’ya kadar uygulama noktalarına takılmadım. Fakat Adana’da güvenlik noktasında yakalandım. Bana Türkiye’de gerçekleştireceğim bombalı eylem için para ve malzemelerin tamamı örgüt mensupları tarafından verildi.” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor