Yalova 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ş.E. SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları ve sanık yakınları da yer aldı. Duruşma öncesinde baba Muhammed Baca, olayın "kasten öldürmeye teşebbüs" olarak değerlendirilip ağır ceza mahkemesine aktarılmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine eşi B.B., kızı İkra ve diğer çocukları duruşma salonunu terk etti.
Olay sırasında sahada bulunan jandarma personeli, ihbar üzerine olay yerine gittiklerini ifade etti. Jandarma, Muhammed Baca'nın evinde bulunduğu sırada Ş.E. ile tartışma yaşandığını belirtti. Tartışma sırasında tarafları ayırdıkları esnada B.B. ile sanığın eşi N.E. arasında arbede çıktığını da kaydetti. Jandarma, arbedede bebeğe vurulduğu anı görmediklerini söyledi. Öte yandan, sanığın ağabeyinin eşi N.E., olay sırasında anne B.B.'nin çocuğu kucağında taşıdığı sırada düştüğünü iddia etti.
Mahkeme heyeti, duruşmanın sonunda sanık Ş.E.'ye yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye edilmesi yönünde karar verdi.
Baba Muhammed Baca, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, 14 aylık kızının kafatasında üç kırık oluştuğunu ve beyin kanaması geçirdiğini belirtti. Ayrıca, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istediğini ifade ederek, "Bir baba olarak mücadelemi sürdürüyorum. Kızımın hakkını savunacağım. Dört aydır aile düzenimiz kalmadı. Hukuk önünde sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.