Yalova Çınarcık'ta Kar Yağışı Sonucu Araçlarında Mahsur Kalan 35 Kişi Kurtarıldı

Yalova Çınarcık'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Delmece Yaylası yolunda 35 kişi araçlarında mahsur kaldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, vatandaşları kurtardı.

Yalova Çınarcık'ta Kar Yağışı Sonucu Araçlarında Mahsur Kalan 35 Kişi Kurtarıldı
Yalova Çınarcık'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Delmece Yaylası yolunda 35 kişi araçlarında mahsur kaldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, vatandaşları kurtardı.
Google News'te Abone Ol

Edinilen bilgilere göre, Yalova'nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye beldesindeki Delmece Yaylası'nda yoğun kar yağışı etkisini gösterdi. Bu durum, yolda kalan birçok araca neden oldu. Mağdur olan vatandaşların yardım çağrısı üzerine, bölgeye acil durum ekipleri yönlendirildi. Olay yerine iki adet arama ve kurtarma arazi aracı ile bir adet 8x8 amfibi paletli araç gönderildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "112 Acil Çağrı Merkezi’nden gelen ihbar üzerine, Teşvikiye Delmece Yaylası yolunda birden fazla aracın mahsur kaldığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Olay yerinde yürütülen çalışmalar neticesinde, AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ve yerel halkın traktör desteği ile 10 araçta bulunan toplam 35 vatandaşımız güvenli bir şekilde kurtarılmıştır. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır" denildi.

Araçlarında mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için yürütülen çalışmalar, ekiplerin koordineli bir şekilde çalışması sayesinde başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu tür doğal afetlerde, ekiplerin hızlı müdahale etmesi büyük önem taşımaktadır. Yalova'da meydana gelen bu olay, kış şartlarının zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin