Yayalar İçin Ulaşım Kolaylığı Sağlayan Üst Geçit Kullanıma Açıldı

Ekiplerin hızlı çalışmasıyla tamamlanan asansörlü ve merdivenli üst geçit vatandaşların kullanımına açıldı.

08 Kasım 2021 Pazartesi, 10:01
Yayalar İçin Ulaşım Kolaylığı Sağlayan Üst Geçit Kullanıma Açıldı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenliğini ön plana alarak sürdürdüğü çalışmaları bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Ekiplerin kısa süre önce Tarsus’ta yapımına başladığı yaya üst geçit çalışması tamamlandı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve altından demiryolu hatlarının geçtiği Sunay Atilla Üst Geçidine paralel olarak yer alan üst geçit, vatandaşlardan olumlu tepki aldı.

Üst geçitte güvenlik ve estetik bir arada

Yeni yaya üst geçidi projesinde, her iki yönde çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen yürüyen merdivenler bulunuyor. Ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ileri yaş almış yurttaşlar tarafından da kullanılabilecek iki asansörün yer aldığı yaya üst geçidinde güvenlik kameraları ve akşam saatlerinde estetik görünümleri ile dikkat çeken led aydınlatma ekipmanları da yer alıyor.

Vatandaşlardan tam not

Demiryolu hatları nedeniyle alt bölümden geçiş imkanı olmayan bölgeden geçiş yapan yayalar ve esnaf, yeni üst geçidi kullanmaya başladı. Bölge esnafından Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Gürbüz Günaştı, “Şu an bulunduğumuz yer, Tarsus’u ikiye bölen, tamamıyla ikiye ayıran tren hattının olduğu yer. Daha önce burada atıl durumda olan bir yürüyen merdiven vardı. Gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz bu merdiveni çıkmakta zorlanıyordu. Bu sıkıntımızı Büyükşehir Belediyesi, Sayın Vahap Seçer çözmüş oldu. Çok modern bir üst geçit oldu. Her iki tarafta da inişli-çıkışlı yürüyen merdivenimiz var. Engellilerimiz, yaşlılarımız için asansörler mevcut. Halkımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

Öncesinde yürüyen merdiven olmaması nedeniyle eski üst geçidi kullanamadığını ifade eden Hatice Babuşoğlu, “Ben buradan çok çıktım indim. Çamaşır satıyordum omzumda bohçayla. Buradan ine çıka dizlerimde hayır kalmadı. Çok teşekkür ederim Vahap Seçer’e, Allah razı olsun. Allah birini bin etsin” diye konuştu.

Esnaf Zülfikar Polat ise “Burada esnafım, hem işlerimiz açısından hem de görüntü açısından çok güzel bir köprü oldu” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı