Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, İsrail’in aktivistlere yönelik kötü muamelesine ilişkin videoların ardından, İsrail’in Wellington Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırdığını duyurdu. Peters, bu durumun, ülkesinin geçen yıl uyguladığı seyahat yasağının haklılığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Ayrıca, "İsrail’in uluslararası yasal yükümlülüklerine uymasını bekliyoruz" dedi.
Öte yandan, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail’in aktivistlere yönelik muamelesini "insanlık dışı" olarak nitelendirerek, Ben-Gvir’in davranışlarının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Wong, Avustralya’nın bu tür eylemleri kınadığını vurguladı.
Diğer ülkelerden de benzer tepkiler geldi. İtalya, Fransa, Kanada, Hollanda ve İspanya, kendi büyükelçilerini Dışişleri Bakanlıklarına çağırırken, Yunanistan ise İsrail’e protesto notası verdi. Almanya, İngiltere ve Slovenya da İsrail’i kınadı.
