Yenice LGS Kurs Merkezinde Velilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ve Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde hizmet veren Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi’ndeki öğrencilerin velilerine yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

03 Mart 2022 Perşembe, 15:52
Yenice LGS Kurs Merkezinde Velilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocukların eğitim alması için açılan eğitim yuvalarına ilgi günden güne artıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarına büyük katkı sağlayan Büyükşehir’in eğitim yuvalarından veliler de memnuniyet duyuyor.

Velilerle tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde pilot uygulama olarak iki yıl önce pandemi koşulları nedeniyle uzaktan eğitimle çalışmalarına başlayan ve Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde yer alam Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi, geçtiğimiz günlerde modern binasına kavuşmuştu. Merkezden eğitim alan öğrencilerin velilerine yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Yenice ve çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerinde yaşayan 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin faydalanabildiği ve LGS’ye yönelik eğitim çalışmalarının gerçekleştirildiği merkezde verilen hizmetlerin anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, velilerin dikkat etmesi gereken konular ve çocukların sınav kaygılarının asgariye inmesi için neler yapılabileceği konusunda detaylı bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan da toplantı sonunda velilerden gelen soruları yanıtladı.

“Tüm Yenice halkı öğrencilerini seve seve buraya getiriyor”

5. sınıf öğrenci velisi Feride Özdemir, Yenice’de böyle bir kurs merkezinin açılmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, “Burada böyle bir kurs açmanız bizim için çok iyi oldu. Çünkü çocuklarımızı dershaneye gönderme imkanımız hem maddi yönden hem yol açısından çok sorunlu oluyor bizler için. Şu anki kursa katılım çok güzel. Tüm Yenice halkı öğrencilerini seve seve buraya getiriyor. Dersliklerimiz çok güzel, temizlik açısından çok güzel. Başkanımız Vahap Seçer’e de böyle bir imkânı yarattığı için Yenice halkı olarak çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın eğitimleri onun sayesinde olacak. İlerleyen günlerde onları çok güzel yerlerde görecek inşallah” dedi.

“İyi ki burası açılmış”

Çocukların kent merkezine gidiş-geliş yapmalarının zor olduğunun altını çizen velilerden Soner Akçay, “Çok memnun kaldık buradan. Ben hep düşünüyordum Tarsus merkeze falan göndereyim diye. Çünkü yetersiz geliyor ortaokul eğitimi. Buraya çocuklar seve seve geliyor ve yoğunluk çok. Çevrenin temizliği, çocukların buraya istekle gelmesi, orada anlamadığını burada anlaması, yani benim oğlum da açıkça fark etti. Benim gibi bütün herkes aynı şeyi düşünüyor, iyi ki burası açılmış. Çocuklarımız daha 5. sınıf, Tarsus’a dershaneye ek derse göndermeye güvenemiyoruz. Ama burası bizim için süper bir şey oldu. İstediğimiz şey avucumuza düştü. Herkesten dua alıyorsun Başkanım” diye konuştu.

“Rehberlik servisi olarak her zaman yanlarındayız”

Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, ilk veli toplantısına katılımın iyi olduğunu ifade ederek, verdikleri eğitimin içeriğine yönelik bilgiler paylaştıklarını belirtti. Sosyal faaliyetler hakkında da paylaşımda bulunduklarını söyleyen İlker, “Bunun yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve başarının nasıl artırılacağını konuştuk. Rehberlik servisi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu dile getirdik. Her zaman buraya gelmelerini teşvik ediyoruz. Zaten çoğunlukla velilerimiz geliyor. Öğrencilerimiz de çok memnunlar, buraya uyum sağladılar. Bu toplantımızın da amacı tanışmaktı. Öğrencilerimizi tanıdık, şimdi velilerimizi tanımış olduk” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti