Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mahkemelerde Değil Uzlaşıyla Çözelim

Yenişehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Aralık Ayı Olağan Toplantısında öneri ve temennilerle birlikte 23 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 9 maddesi ilgili komisyonlara havale edilirken. Geriye kalan gündem maddeleri ise oy birliğiyle karara bağlandı.

03 Aralık 2019 Salı, 12:47
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mahkemelerde Değil Uzlaşıyla Çözelim
-

Yenişehir Belediyesi ile vatandaşlar arasında, emlak ve istimlak konularında oluşan sorunların giderilmesi amacıyla, Plan ve Bütçe, Toplumsal Adalet ve Ekonomik Hayatın Geliştirilmesi komisyonlarından Belediye encümenine yetki verilmesi konusunda gelen teklifin oylamasının ardından konuşan belediye başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile davalık olan Yenişehirlilere seslendi.

Özyiğit, vatandaşları belediyeye davet ederek sorunu mahkemelerde değil uzlaşı yoluyla halledebileceklerini söyledi. Başkan Özyiğit, “Belediye hizmet alanları ve benzeri durumlarla alakalı sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sorunun çözülmesine yönelik belediyemizin pozitif bir tavrının olacağını bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımız belediyemize gelsin. Mahkemelerde uğraşmak yerine, imar bölümüze başvursun. Sorununu karşılıklı görüşerek çözsün. Bizim bakış açımız ve görüşümüz, bir kişinin hakkını 300 kişiye, 300 kişinin hakkını da 1 kişiye yedirmemektir. Bu yönde bir davranışımız var. Bu konuda mahkeme koridorlarında sürünmek yerine Yenişehirli hemşehrilerimizle sorunlarımızı belediyemizin çatısı altında çözelim” dedi.

“MUTLAKA VE MUTLAKA YAPACAĞIZ”

Aralık ayı olağan toplantısı öneriler ve temenniler bölümünde konuşan başkan Özyiğit, Gelincik Tepesi ve batısında bulunan Kent Ormanına talip olduklarını yineledi. Alanı Orman Bölge Müdürlüğünden bir yazı ile talep ettiklerini belirten başkan Özyiğit, gelen ilk izlenimlerin olumlu olduğunu ve konunun Tarım ve Orman Bakanlığına ulaştığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Mersin Valisi Ali İhsan Su ile de görüştüğünü belirten başkan Abdullah Özyiğit, şöyle konuştu: “Topluma hizmet etmek için istediğimiz Kent Ormanı ile ilgili kaynak kullanacağız. Kamudan bu konuyla destek bekliyoruz. Oradan gelir elde etmek yerine kamuya hizmet edecek bir altyapıyı gerçekleştirmek istiyoruz. Böylesine devasa bir projeyi için Sayın Valimiz Al İhsan Su beyefendi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yenişehir Belediyesi olarak yapıp 25 yıllığına kamuya devrettiğimiz binaları örnek göstererek bize yeni arsalar verin ki yeni hizmetler yapalım dedik ve buranın kiralanması konusunda desteğinizi istiyoruz dedik. Bu proje yapılmaz ise Mersin bugün ki haliyle kalır. İşin içine Gelincik Tepesini de ekleyerek bir teleferik ve seyir tepesi kazandırmak istiyoruz. Şehir stadından Gelincik tepesine 2. İstasyon olarak da Kent Ormanına bahse konu alanlar Mersin’e hakim ve kentin balkonu konumunda mükemmel bir seyir alanı. İstediklerimiz olur ise Kent Ormanı ve Gelincik Tepesiyle ilgili bir proje geliştirmek istiyoruz. Ama olmasa dahi Gelincik Tepesi’nde mutlaka ve mutlaka oraya bir seyir alanı, bir hizmet alanı olarak vatandaşımızın kullanımına sunacağız”

“MERSİN’E DEĞER KATANLARIN İSİMLERİ YENİŞEHİR’DE YAŞAYACAK”

2016 yılında görmüş olduğu kanser tedavisine yenik düşerek hayatını yitiren Mersin Bölgesi eski hakemlerinden Musa Eryılmaz’ın adının belediyeye ait bir spor tesisine verilmesi ve Yenişehir Belediyesine ambulans hediye eden Yaşar Arıkan’ın isminin bir parka ya da belediye hizmet alanlarından birine verilmesi ek günden maddesi olarak görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan başkan Özyiğit Şunları söyledi: “Kentimizin yetiştirdiği değerlerin isimlerini yaşatmak hepimizin görevidir. Musa Eryılmaz ile başladık. Alanında başarılı olmuş, kentimizi ulusal ve uluslararası arenada temsil etmiş hemşehrilerimize vefamızı göstermeye devam edeceğiz. İlçemizde yaşayan hayırseverleri teşvik etmesi açısından geçtiğimiz hafta belediyemize ambulans

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”