Yenişehir Sokaklarında Cumhuriyet Coşkusu

Mersin Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 97’nci yıl kutlamaları kapsamında kentin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu tüm kente yaydı.

31 Ekim 2020 Cumartesi, 05:37
Yenişehir Sokaklarında Cumhuriyet Coşkusu
-

Yenişehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenlediği birçok etkinlikle kutladı. Kutlamalar kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası, Cumhuriyet Kupası Voleybol Turnuvası, Mersin Devlet Opera ve Balesi ve İncesaz Grubu ile birlikte Cumhuriyet Konseri, kırsal mahallelerde çocuklarla renkli etkinlikler ve son olarak büyük Cumhuriyet Korteji ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu ve heyecanını tüm sokaklara taşıdı.

Kırsal mahallelerde renkli kutlama
Korona virüs tedbirleri ile kültür, sanat ve spor etkinlikleri düzenleyen Yenişehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu Covid-19 nedeniyle doya doya yaşayamayan kırsal mahallelerdeki çocukları da unutmadı. Belediye ekipleri süslenen araçlarla mahalle mahalle gezerek, çocuklara Atatürk baskılı tişört ve Türk bayrağı hediye etti. Mahalle meydanlarında Yenişehir Belediyesi araçlarından çalınan marşlar ve şarkılarla çocuklar ve aileleri ile birlikte Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Büyük Cumhuriyet Korteji ile büyük coşku
Yenişehir Belediyesi, Mersin Off Road Kulübü, Vosteam Mersin, Türkiye Motorsiklet Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, Mersin Bisiklet Derneği, Red Warrıos Mc Mersin, Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği ve Mersin Motosiklet Spor Kulübü ile Büyük Cumhuriyet Korteji düzenledi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nden başlayan araçlı kortej Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları eşliğinde Yenişehirlilere görsel şov yaşattı. Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak süslenen üstü açık otobüste korteje katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kortej vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Coşkulu ve renkli şehir turundan sonra Cumhuriyet Korteji, Yenişehir Kent Meydanı’nda sona erdi.
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Kent Meydanı’ndan yaptığı konuşmada korteje katılarak, destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Özyiğit, “Sivil toplum örgütlerinin ve spor kuruluşlarının temsilcileri, hepinizin emeğine yüreğine sağlık. Cumhuriyet coşkusunu büyüttünüz ve çok güzel bir noktaya taşıdınız. Mersin ve Yenişehir sokaklarında büyük bir canlılık getirdiniz ve heyecan yarattınız, bu coşkuya verdiğiniz katkı için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Başkan Özyiğit, “Yaşasın Cumhuriyet ve yaşasın demokrasi, nice yıllara Cumhuriyet”
Cumhuriyet’in değerlerini eritmeye ve ülkeyi Ortadoğu karanlığına çekmeye çalışanlara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Özyiğit, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in 10’uncu yıl konuşmasında dedi ki, ‘Bugün Cumhuriyetimizin onuncu yılını kutluyoruz. Çok büyük bayramdır’ evet biz bugün Cumhuriyetimizin 97’nci yılını kutluyoruz. Çok büyük bir bayramdır. Sevgili gençler! Çok yürüyecek yolumuz var. Biliyorsunuz ki, Mustafa Kemal Atatürk 10’uncu yıl konuşmasında gençlere çok büyük görevler verdi. Biz şimdi, geriye dönüp baktığımızda Cumhuriyeti aldığımız yerden yeteri kadar ileriye götürdüğümüzü söyleyemeyiz. Birileri, bir karanlık el Cumhuriyet’in değerlerini eritmeye, ülkeyi Ortadoğu karanlığına çekmeye çalışmaktadır. Ama siz buna müsaade etmeyeceksiniz. Sizler, aydınlık bir geleceği daha çağdaş, daha özgürlükçü ve daha yaşanılabilir bir Türkiye’yi el birliğiyle var edeceksiniz. O yüzden canımız pahasına çalışacağız. Ve ülkeyi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de vadettiği o muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacağız. Bu bizim boynumuzun borcudur, bu bizim yaşam sebebimizdir. Ben Cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden o yiğit ve büyük insanlara bir kez daha sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Yenişehir’de sizlerle birlikte olmak çok kıymetli bir şey. Yaşasın Cumhuriyet ve yaşasın demokrasi, nice yıllara Cumhuriyet.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor