Mersin Büyükşehir’in Küçükbaş Hayvan Dağıtım Projesi İle Kadınlar da Aileler de Kazanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” ile tarımın ve üretimin ana aktörü kadınların da hayatı değişiyor. Büyükşehir Belediyesi, proje ile 27’si kadın olmak üzere toplam 60 üreticiye 1500 küçükbaş hayvan desteğinde bulundu.

31 Ekim 2020 Cumartesi, 05:05
Mersin Büyükşehir’in Küçükbaş Hayvan Dağıtım Projesi İle Kadınlar da Aileler de Kazanıyor
-

Geçim sıkıntısı yüzünden köyünden ayrılan ancak umudu yeniden köyünde bulan Gülnar’lı Şerife Sabancılar’ın da, Erdemli’de yaşayan ve tek geçim kaynağı olan ağılı yandığı için hayvanları telef olan Teslime Ersoy’un da umudu Büyükşehir oldu. Büyükşehir’den koyunlarını teslim alan Teslime Sabancılar 5 çocuğunun geleceğini inşa edeceği kazanç kapısına yeniden kavuşurken, keçilerine kavuşan Şerife Sabancılar ise doğduğu topraklara yeniden dönme olanağı buldu.

Hayvanları yangında telef oldu, Büyükşehir yenilerini yerine koydu
Erdemli’nin Sarıkaya Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Teslime Ersoy’un ağılı kısa süre önce çıkan yangında kül olmuştu. Teslime Ersoy’un 5 çocuğuna iyi bir gelecek verebilmek ve eğitim masraflarını karşılamak için tek umudu olan hayvanları da yangında telef olmuştu. Tüm geçim kaynağını kaybeden Ersoy, Büyükşehir’in projesi ile yeniden hayata tutundu. Ersoy, Büyükşehir’in projesine başvurdu ve kaybettiği hayvanlarının yerine yenilerini koydu.

Teslime Ersoy: “Bu proje sayesinde çocuklarım okuyacak”
Bu proje sayesinde çocuklarını okutacağını ifade eden Teslime Ersoy, projenin kendilerine umut olduğunu belirterek, “Ağılım yanmıştı. Kuzularım, koyunlarım yandı. Hayvanlar yanınca biz çok acı çektik. Büyükşehir’in ekipleri Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi için köye geldiğinde müracaat ettik, çıktı. Muhtarımızla birlikte geldiler, ağılımıza baktılar. 10 koyunumuz vardı, 25 koyun verdiler, 35’e çıktı. İnşallah daha da ilerleyeceğiz. Maddi kazancımızda artış olacak. Çocuklarıma destek olacak. 5 çocuğum var, 3 tanesi okuyor. Bir tanesi daha 2 yaşında. Vahap Seçer Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Bize umut oldu. Allah razı olsun. İnşallah bu proje sayesinde ailecek kalkınacağız, çocuklarım okuyacak” dedi.

Şerife Sabancılar: “Bu proje ile köyümde yaşama imkânı buldum
Projeyi kayınpederi Hamza Sabancılar’dan öğrendiğini ve başvurduğunu, ancak hiç ümitli olmadığını ifade eden Gülnar’lı Şerife Sabancılar, köyünde gelir getiren bir işi olmadığı için köyünün dışında yevmiyeli işlerde çalıştıklarını söyledi. Tek hayalinin yeniden köyünde yaşamak olduğunu söyleyen Sabancılar, az sayıda keçisini ise var olan altınını satarak aldığını söyledi. Büyükşehir’in kendisine umut olduğunu ifade eden Sabancılar, “Projeye başvurdum. Çıktığını duyduğumda çok sevindim. Bu proje bize çıkınca köye yerleşme imkanı doğdu. Bu hayvancılık bizim umudumuz olacak. Şehre gittiğimizde yerimiz yurdumuz yok, geçim zorlaşıyor. Bu projeyi duyunca çocuğuma umut olsun, çocuğumu okutabilir miyim düşüncesiyle başvurduk. Bu keçilerle geçimimizi sağlayıp, köyde yaşamaya devam edeceğiz. Köyümü çok seviyorum. Bu proje ile köyümde yaşama imkanı buldum” dedi.

“Bir ev yaptırıp, oğlumu okutmak istiyorum”
Kendisine verilen hayvanlardan kazandığı para ile ev yaptırıp, çocuğunu okutmak istediğini söyleyen Sabancılar, “Bizim şu anki evimiz toprak. Bu projeden para kazandığımızda ilk önce bir ev yaptırmak istiyoruz. Bir ev yaptırıp, oğlumu okutup sonra da onun evini yaptırıp onun da hayatını güzel bir yola sokmaya çalışacağım. Ben hayvanları çok seviyorum. En büyük hayalim ömrümün hayvanlarla geçip gitmesi. Çobancılığı devam ettireceğim, çok seviyorum” diye konuştu.
Şerife Sabancıların kayınpederi Hamza Sabancılar ve eşi Hasan Sabancılar da proje için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor