Yozgat'ta Gerçekleştirilen Sel Tatbikatında 230 Kişi Görev Aldı

Yozgat'ta gerçekleştirilen sel tatbikatında 230 kişi görev alırken, senaryo gereği barajdan taşan su nedeniyle kurtarma operasyonları yapıldı.

Yozgat'ta Gerçekleştirilen Sel Tatbikatında 230 Kişi Görev Aldı
Yozgat'ta gerçekleştirilen sel tatbikatında 230 kişi görev alırken, senaryo gereği barajdan taşan su nedeniyle kurtarma operasyonları yapıldı.

Yozgat'ın Esenli köyünde, ‘Sel Su Baskını Afeti Yerel Düzey İl Tatbikatı’ düzenlendi. Yozgat Valiliği ve AFAD iş birliğiyle gerçekleştirilen bu tatbikat, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde yapıldı. Gelingüllü Barajı'nda kurgulanan senaryoda, olası bir taşkın durumu simüle edildi.

Tatbikata 7 afet grubundan toplam 230 personel katıldı ve 46 araç ile 5 bot görevlendirildi. Senaryo doğrultusunda, taşkın ve sel durumu nedeniyle barajdan taşmış görüntüsü verilen bazı maketler alana yerleştirildi. Su altı dalgıç ekipleri, barajda arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Temsili olarak kurtarılan kişilere sağlık görevlileri tarafından ilk müdahale yapıldı. Tatbikatın sonunda ise bot ekipleri Türk bayraklı bir gösteri düzenleyerek etkinliği tamamladı.

Tatbikatın ardından Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, tatbikatın önemine dair açıklamalarda bulundu. Özkan, "Afet öncesinde, afet sonrasında müdahale, planlama ve hazırlık aşamalarını görmek adına AFAD Başkanlığı’nın koordinesinde, İl Müdürlüğümüz öncülüğünde Türkiye Afet Müdahale Planı’nın tüm paydaşlarıyla birlikte bir baraj taşması sel su baskını tatbikatı gerçekleştirmiş olduk. Bu vesileyle emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin