Yozgat'taki Dijital Gençlik Merkezi, Yazılım Meraklılarına Eğitim Veriyor

Yozgat'ta açılan Dijital Gençlik Merkezi, gençlerin yazılım ve dijital becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Merkez, 18-29 yaş arası katılımcılara çeşitli modüllerle eğitim sunuyor.

Yozgat'taki Dijital Gençlik Merkezi, Yazılım Meraklılarına Eğitim Veriyor
Yozgat'ta açılan Dijital Gençlik Merkezi, gençlerin yazılım ve dijital becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Merkez, 18-29 yaş arası katılımcılara çeşitli modüllerle eğitim sunuyor.
Google News'te Abone Ol

Yozgat Belediyesi tarafından geçen yıl açılan Dijital Gençlik Merkezi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle hayata geçirildi. Merkez, gençlerin yazılım, dijital pazarlama ve veri analizi gibi alanlarda eğitim almasını sağlıyor. 18-29 yaş grubundaki gençlere yönelik sunulan eğitimlerde toplamda 7 modül bulunuyor. Bu modüller arasında başlangıç modülü, veri analisti, dijital pazarlama, yapay zeka, yazılım, dijital tasarım ve e-ticaret yer alıyor. Her modülde katılımcılara sertifika verilirken, eğitim süreci boyunca belirli aralıklarla sınavlar da gerçekleştiriliyor. Her dersin süresi ise 48 saat olarak belirlenmiş. Ücretsiz olan bu eğitimler, yazılıma ilgi duyan gençlere kapılarını açıyor.

"Kendimi Geliştirmek İçin Buradayım"

Eğitim alan Kardelen Karademir, Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi olduğunu ve bu kursun kendisine katkı sağlayacağını belirtti. Karademir, "Kurs, özgeçmişime katkı sağlayacak. Bölümümle alakalı konularda kendimi geliştirme fırsatı buluyorum. Gençler için böyle bir imkan sunulması oldukça değerli" dedi.

"Oyun Yapmak İstiyorum"

Baturay Tam, kodlama eğitimi aldığını ve bu eğitimin kendisine fayda sağlayacağını ifade etti. Tam, "Hayalim oyun yapmak. Ülkeme faydalı olmak için bu eğitimleri alıyorum" şeklinde konuştu.

"Yazılım İlgi Alanında Herkes Burada"

Yazılım Öğretmeni Said Enes Uslukılıç, kursun multidisipliner bir yapı sunduğunu belirterek, yazılım alanına ilgi duyan herkesin eğitim alabileceğini vurguladı. Uslukılıç, "Kursta web tabanlı ve nesne tabanlı yazılım öğreniyoruz. Katılımcılar, öğrendiklerini kendi projelerinde uygulama fırsatı bulabiliyor" dedi.

"Kurslara Yoğun İlgi Var"

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, gençlerin dijital beceriler kazanarak kariyer planlamalarına katkı sağladığını ifade etti. Arslan, "Gençlerimiz dijital dünyanın avantajlarından faydalanarak, mesleki yükselmelerini destekleyecek eğitimler alıyorlar. Bu kurslara büyük bir ilgi var" diyerek gençlerin geleceğe yönelik gelişimlerine dikkat çekti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin