Yunus, Mersin Büyükşehir Belediyesinden Aldığı Destekle İş Sahibi Oldu

Mersin’de yaşayan işsiz gençlerin sesine kulak veren ve “Kariyer Merkezi”ni hayata geçirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in istihdam konusundaki söylemlerine güvenen Yunus Doğan, iş bulabilmek için Büyükşehir’e başvurdu.

05 Eylül 2019 Perşembe, 11:02
Yunus, Mersin Büyükşehir Belediyesinden Aldığı Destekle İş Sahibi Oldu
-

Turizm Fakültesi mezunu Yunus Doğan, Kariyer Merkezi’nin kurulum çalışmaları sürerken, Büyükşehir’den aldığı destekle Mersin Oteli’nde resepsiyon görevlisi olarak iş buldu. Doğan, “Başkanımız Vahap Seçer’in işsizlere istihdam yaratmakla ilgili güçlü söylemlerine güvendim ve Büyükşehir’e başvurdum. Onların sayesinde de iş buldum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in talimatıyla kentte yaşayan genç işsiz nüfusun sesine kulak veriyor ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Seçer’in Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirmeye hazırlandığı ve son aşamalarına gelinen Kariyer Merkezi, henüz hizmete başlamadan üniversite mezunu genç işsiz Yunus Doğan’a iş bularak, hayatının geri kalanında kariyer planlaması yapmasına destek sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı rehberlik ve danışmanlık desteğiyle Mersin Oteli’ne başvuran ve resepsiyon görevlisi olarak işe kabul edilen Yunus Doğan, “Başkanımız Vahap Seçer’in işsizlere istihdam yaratmakla ilgili güçlü söylemlerine güvendim ve Büyükşehir’e başvurdum” dedi.
Büyükşehir derdine derman oldu
Üniversite mezunu gençlerin yaşadığı işsizlik sorununa çözüm bulmak için çeşitli girişimlerde bulunan ve bu konuda hassasiyetini sürdüren Başkan Seçer’in, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurmaya hazırlandığı Kariyer Merkezi’nde son aşamaya gelindi. Konuyla ilgili daha önce, “Kariyer ofisi kararımız var. Bir sivil toplum örgütü ile görüşmem sırasında bu fikrim ortaya çıktı. Kariyer ofisi önemli. İş arayan, eleman arayanları buluşturma işini sürekli hale getirecek ofis kuruyoruz” açıklamasını yapan Başkan Seçer’in, istihdam konusundaki söylemlerine duyduğu güvenle hareket eden Yunus Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı rehberlik ve danışmanlık desteğiyle iş sahibi oldu.
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunu Yunus Doğan, Başkan Seçer’in güçlü söylemleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu belirterek, “Büyükşehir’e gittiğimde Kariyer Merkezi’nin henüz kurulmamış olduğunu, kurulma aşamasındayken de bana yardımcı olacaklarını söylediler. Buna müteakip eğitim çalışmalarım başladı. Bana sektörel ve büyük çapta bir eğitim verdiler. O eğitimimi tamamladıktan sonra Mersin Oteli’yle görüştüm. Bu sayede anlaştık ve işe başladım” dedi.
Başkan Seçer’e seslenen Yunus Doğan, “Sayın Başkanım, sizin özelinizde tüm çalışma arkadaşlarınıza, tüm ekibinize teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde iş buldum, teşekkürler” diye konuştu.
Kariyer Merkezi’yle gençlere, Yunus’a olduğu gibi destek sağlanacak
Kariyer Merkezi’nin kuruluşunda görev alan Serkan Özada, Eylül sonu gibi hizmete girmesi planlanan Kariyer Merkezi’yle ilgili, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kurulma aşamasında olan Kariyer Merkezimiz’in inşaatı bitti. En son yazılım ve diğer malzemelerle ilgili de çalışmalarımızı yaptıktan sonra Eylül’ün sonu gibi hizmet vermeye başlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Türkiye’deki en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten Özada, “Bizim de Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi olarak iş arayanların, öğrencilerin, gençlerin, işverenlerin, iş gücü piyasasının organizasyonuna destek olacak, onlara rehberlik hizmeti sunacak çalışmalarımız olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti