Matematik öğretmeni Davut Kasar, emeklilik sürecine girmesi dolayısıyla İzmir Fen Lisesi'nde sürpriz bir törenle uğurlandı. İlk görev yeri Düzce olan ve Türkiye’nin çeşitli okullarında çalıştıktan sonra son on yıldır İzmir’de eğitim veren Kasar, duygusal anlar yaşadı. Tören sırasında öğrencilerinin yoğun alkışları arasında okul müdürü Mahmut Yıldız tarafından çiçek takdim edildi.
Davut Kasar, uğurlama sırasında yaptığı konuşmada, "1992 yılında Düzce’de başlayan meslek hayatım İzmir’de son buldu. Öğretmenliği meslek olarak değil, bir yaşam biçimi olarak benimsedim. Öğrencilerimle birlikte geçirdiğim bu süre benim için çok değerlidir. Bütün öğretmenlerimin de böyle bir veda yaşamasını temenni ediyorum" şeklinde duygularını ifade etti.
Öğrencileriyle geçirdiği zamanların kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Kasar, eğitim hayatına veda ederken öğrencilerinin sevgisi ve saygısıyla onurlandığını vurguladı. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, öğretmenine olan bağlılıklarını gösteren öğrenciler, uzun süre alkışlayarak teşekkür ettiler.