Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dinçer Biçer, Zonguldak'ta düzenlenen 6. Kariyer Günleri'nde öğrencilere doğru meslek ve üniversite tercihleri hakkında önemli bilgiler sundu. Biçer, üniversiteye yerleşmeyi hedefleyen öğrencilerin, kariyerlerini etkileyen seçimlerinde velilere ve rehber öğretmenlere danışmasının önemini vurguladı.
Öğrencilere, kariyer hedeflerini belirlemeden önce kendilerine, “Bu işi bir ömür boyunca yapacak mıyım, bu iş beni tatmin eder mi?” gibi sorular sormalarını öneren Biçer, sadece bir üniversiteye yerleşme düşüncesiyle tercih yapılmaması gerektiğini belirtti. Biçer, gençlerin kendi kariyer hedeflerini oluşturarak, üniversite ve meslek seçimlerini bilinçli bir şekilde yapmaları gerektiğini ifade etti.
Yanlış tercihlerin öğrenciler üzerinde büyük hayal kırıklığına yol açabileceğini söyleyen Biçer, bu durumun motivasyon kaybına neden olabileceğini ve öğrencilerin istemedikleri bir şehirde, istemedikleri bir bölümde eğitim almak zorunda kalabileceklerini belirtti.
Kariyer Günleri'nde öğrencilerin üniversiteyle ilgili sorularını da yanıtlayan Dinçer, Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Batı Karadeniz bölgesinin en büyük ve gelişmekte olan üniversitelerinden biri olduğunu vurguladı. Ayrıca, üniversitenin İstanbul'a 5, Ankara'ya ise 4 saat uzaklıkta yer aldığını ve yeşil alanlarıyla dikkat çektiğini sözlerine ekledi.