Zonguldak'ta Vali Hacıbektaşoğlu, İl Genel Meclisi başkanlık seçimindeki itirazlar ve gerginliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Genel Meclisi'nde yaşanan başkanlık seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 1 Nisan'da gerçekleşen seçimdeki itirazların hukuka uygun ilerlediğini vurgulayan Hacıbektaşoğlu, yaşanan gerginliklere de değindi.

Zonguldak'ta Vali Hacıbektaşoğlu, İl Genel Meclisi başkanlık seçimindeki itirazlar ve gerginliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Genel Meclisi'nde yaşanan başkanlık seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 1 Nisan'da gerçekleşen seçimdeki itirazların hukuka uygun ilerlediğini vurgulayan Hacıbektaşoğlu, yaşanan gerginliklere de değindi.

Vali Hacıbektaşoğlu, İl Genel Meclisi üyeliği seçimlerinin ardından 1 Nisan’da yapılan meclis başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması ve sonrasında yapılan oylama sayımını değerlendirdi. Hacıbektaşoğlu, "Sonuç kanun. Her şey kanun ve hukuk devleti çalışır arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

İtirazların Yargıya Taşınması

Seçim sırasında yaşanan gerginliklere ilişkin konuşan Hacıbektaşoğlu, "İl Genel Meclisi üyeliği seçimi gerçekleşti. 1 Nisan’da meclis toplandı, normal seçim yapıldı. Oylar sayıldı, döküm yapıldı, ancak itirazlar geldi. Bu süreçte bir müdahale oldu, üzücü bir şekilde. Ara verildi ve ertesi gün meclis kaldığı yerden toplandı ve seçim yapıldı. Meclis kararlarını kanuna göre bize iletti" dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu, süreci yakından takip ettiklerini ve hukuka aykırı bir durum görmediklerini belirtti. "5302 sayılı kanun gereği, İl Genel Meclisinin kararları kesinleşti. Nahoş olaylar yaşandı" şeklinde konuştu.

Meclis Yönetmeliğine Dair Vurgular

Meclis çalışma yönetmeliğine atıfta bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, "İl Genel Meclisi başkanının divana başkanlık yapacağı açıktır" dedi. 5302 sayılı kanun ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin çok net olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, "Oyların geçerli olup olmadığına sadece divan karar verir. Valinin veya başka bir merciinin yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Hacıbektaşoğlu, itirazların yargıya taşınması gerektiğini vurguladı ve "İdarenin bütün işlem ve eylemleri yargıya açıktır" dedi. Meclisin hukuka aykırı bir karar alıp almadığını belirlemesi gerektiğini de ekledi.

Zonguldak'ın Demokratik Olgunluğu

Sürecin elektrikli geçtiğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, "Gelen itirazlar, kanunu veya yönetmeliği anlamamaktan kaynaklanmıyor" dedi. Oyların eşit olması nedeniyle tüm tarafların eşit şartlarda yarıştığını belirten Hacıbektaşoğlu, "Biz bu durumu milletvekillerimize de ilettik. Ancak tatsız olaylar yaşandı" şeklinde konuştu. Zonguldak'ın demokratik olgunluğuna vurgu yapan Hacıbektaşoğlu, tüm vatandaşların ve muhtarların taleplerine önem verdiklerini ifade etti.

Devletin Tarafsızlığı

Son olarak, yöneltilen iddialara yanıt veren Vali Hacıbektaşoğlu, "Biz işin hizmet tarafındayız. Devlet kimseye ortak olmaz, bunu herkes bilmelidir" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin