Mersin Gülnar - Silifke Yolundaki Çanakkale Gazisinin Mezarının Yok Sayılmasına Vatandaştan Tepki! "Gazimizin Mezarını Yok Saydılar"

Mersin Gülnar - Silifke Yolundaki Çanakkale Gazisinin Mezarının Yok Sayılmasına Vatandaştan Tepki! "Gazimizin Mezarını Yok Saydılar"

Gülnar – Silifke arasındaki yol çalışması sırasında yol kenarında bulunan Çanakkale Gazisinin mezarına zarar verilmesine vatandaş tepki gösterdi.

Gülnar – Silifke arasındaki yol bakım ve genişletme çalışmaları sırasında yol kenarında bulunan ve Çanakkale Gazimize ait olduğu iddia edilen mezara zarar verilmesi bölge halkının tepkisini çekti.
Anamur Postası'ndan Abdullah Uysal'ın gündeme getirdiği haberin devamında ise, Çanakkale Gazimizin mezarı Silifke – Gülnar karayolunun kenarında bulunuyordu. Burada yapılan yol çalışmaları nedeni ile zarar görmüş. 1920-1921 yılları arasında geçtiği tahmin edilen olayda, Çanakkale savaşından yaralı olarak dönen ve o bölgenin o dönemlerin tek yolu olan Gülnar Silifke yolunu kullanarak Gülnar Korucuk köyüne gitmek isteyen Gazimiz Musa oğlu Hebib ,yaralı halde geldiği şuan ki mezarının olduğu Melengiç Boğazı’na ( Balandız Köyü )gelince hayatını kaybediyor. Bölgede bulunan yörükler tarafından Gazimizin hayatını kaybettiği yere mezarı kazılıp , mezarın ileri ki yıllarda kaybolmaması içinde mezar taşı konuluyor.
Yoldan geçen bölge insanının bir Fatiha okumadan geçmediği Gazimizin Ay-Yıldızlı Bayrağımızla süslü mezarı , karayollarının düzensiz ve denetimsiz çalışması neticesinde hafriyat kamyonlarının döktüğü kayalardan zarar görmüş durumda.
Çanakkale Muharebesinin 104. Yılını Kutladığımız bu günlerde , Gazimin mezarını hak ettiği şekle getirilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Gazimiz ile ilgili bilgilerin tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.
Bu güzel ve anlamlı video için Atlı Seyyah Eğitimci Arkeolog Nazmi SÖYLEMEZ’e teşekkürlerimizi borç biliyoruz.
Haber - Kaynak: Anamur Postası Haber Sitesi

6972 izlenme 2 Eylül 2019 Pazartesi 23:27 [ 000385 ]
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti