13 İlçede Bugüne Kadar 1500 Temizlik Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethane temizliği ile vatandaşlardan takdir topluyor.

29 Eylül 2022 Perşembe, 16:25
G: 29.09.2022 - 16:32
13 İlçede Bugüne Kadar 1500 Temizlik Yapıldı
-

Kurduğu ibadethane temizlik ekibi ile Mersin’de bulunan cami, cemevi, kilise ve kurum mescitlerinin düzenli olarak temizliğini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ibadethanelerin her daim pırıl pırıl olmasını sağlıyor. Bu hizmet, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın verdiği hizmetler arasında, vatandaşlardan en çok memnuniyet ve teşekkür geri dönüşü alan uygulamalarda en üst sıralarda yer alıyor.

Bugüne kadar 1500 temizlik yapıldı

Mersin’in 13 ilçesinin tamamında ibadethanelerin temizliği için oluşturulan ekipler, haftanın 7 günü, vatandaşların ibadetlerini temiz ve sağlıklı bir mekanda yapmaları için özveri ile çalışıyor. İbadethane temizlik ekibi, program dahilinde her gün, farklı ibadethanelerin temizliğini yapıyor. Günlük temizlik rutinleri olan ekipler, ibadethane temizliği kapsamında halıları özel bir makine ile yıkıyor. Ardından ibadethanelerde kapı, pencere, ayakkabılık gibi alanlara genel temizlik uygulanıyor. Halı yıkama, süpürme ve genel temizlik işlemlerinin ardından, son olarak gül suyu sıkılıyor.

Tüm ibadethaneleri özenle temizleyen ekipler, her geldiklerinde ibadethaneleri temiz bulan vatandaşların takdirini topluyor. Bugüne kadar 1500 temizlik gerçekleştiren ekiplerin özenli ve titiz temizlik çalışmaları sayesinde vatandaşlar, sağlıklı bir ortamda gönül rahatlığı ile ibadet edebilmenin huzurunu yaşıyor. Temizlik işlemleri, rutin programın dışında din görevlileri, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da yapılıyor. Vatandaşlar, ibadethane temizliği konusundaki taleplerini Alo 185 ve Teksin uygulaması üzerinden ekiplere iletebiliyor.

“Belediye’nin bu hizmeti çok güzel”

Mezarlıklar Dairesi Başkanı İbrahim Zengin, ibadethane temizliği hakkında kısaca bilgi vererek, “İbadethanelerimizde hizmetlerimiz eksiksiz olarak devam ediyor. İbadethaneler, her dinden insan için kutsal yerler. Bundan dolayı vatandaşlarımız tarafından olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.

Akbelen’de oturan ve rutin temizliği yapıldığı camilerden biri olan Bilal-i Habeşi Cami’nin cemaati olan Mehmet Gürcan, yapılan temizliklerden son derece memnun olduklarını belirterek, “Belediyenin bu işlerle uğraşması çok güzel. Allah razı olsun. Hepimiz memnunuz” derken, gül suyu ile yapılan dezenfeksiyon işlemini de “Çok güzel. Ben bir camide gördüm; ‘Allahım ne kadar güzel kokuyor böyle’ dedim. İnsan ibadeti biraz daha fazla yapmak istiyor” cümleleriyle değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
E buhurcu
20:08
29 Eylül 2022 Perşembe
Ibadet yerlerine bakım yapıldığı için teşekkür ederim
176.88.228.20
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor