3. Uluslararası Mersin Maratonu Kayıtları Başladı

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu’nun verdiği desteklerle düzenlenecek olan 3. Uluslararası Mersin Maratonu’nun Yürütme Kurulu ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

28 Ekim 2017 Cumartesi, 13:48
3. Uluslararası Mersin Maratonu Kayıtları Başladı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıya Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Mustafa Kemal Çokakoğlu,  Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Demiral, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ali Osman Bebek, Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile basın mensupları katıldı.


Toplantıda Yürütme Kurulu tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan ve 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na 50 bin kişinin katılımını hedeflediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Maraton hazırlık çalışmalarına 2017 yılının başında başladık. Maraton her şeyden önce Mersin’in uluslararası alanda tanıtımı için çok önemli bir etkinlik. Uluslararası sporcular katılacak, canlı yayınlar yapılacak. Maratonun koşu güzergâhları belirlendi. Özellikle Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nin tanıtımı açısından oldukça önemli. Görüyorum ki herkes görevine hazır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle bu maratonu çok önemsiyoruz” dedi.


İkincisi gerçekleştirilen Yürütme Kurulu toplantısında, paydaşlardan olan İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu başta olmak üzere katılım ve destek gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına maraton boyunca yapılması gerekenler konusunda talepler iletildi.
Maraton çalışmaları kapsamında 2017 yılının başlarından itibaren yapılan maraton çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yılın iki katı olarak belirlenen ödül çizelgesi kesinleştirildi. Parkur Komisyonu oluşturulurken, Mersin genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, oda ve birliklerle görüşmeler yapıldı. Mersin genelinde yer alacak 20 stant noktası belirlendi. Mersin Maratonu’nu daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için sosyal medya ağlarında hesaplar açılırken, İstanbul Fuarı’nda Mersin’i tanıtmak ve 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na kayıt gerçekleştirmek için ekipler oluşturuldu.
Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel tarafından 2. Uluslararası Mersin Maratonu’nda görülen eksiklikler ile 3. Uluslararası Mersin Maratonu’nu için yapılan hazırlıklar ve yapılması gerekenlerle ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
Kayıtlar Başladı
Bu yıl üçüncüsü koşulacak Uluslararası Mersin Maratonu kayıtları başladı. Maratona katılmak isteyen sporcular ve vatandaşlar www.mersinmaraton.org adresinden kayıtlarını yaptırabilir.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”