21 Mart tarihindeki etkinlik, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Trakya Down Sendromlu ve Özel İhtiyaçlı Bireyler Derneği ile Tekirdağ Kent Konseyi Engelli Meclisi iş birliğinde düzenlendi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Programda konuşan Dernek Başkanı Zehra Metin Özen, özel bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. Ayrıca ailelerin bu süreçteki katkılarını da önemle vurguladı. Down sendromunun genetik bir farklılık olduğunu hatırlatan Özen, her bireyin kendine özgü olduğunu ve bu durumun insan olmanın doğal bir sonucu olduğunu ifade etti.
Etkinlik süresince uzman hekimler, katılımcılara Down sendromu hakkında bilgilendirme yaptı. Bunun yanı sıra "47 Kromozom" belgeseli izletilerek farkındalığın artırılması amaçlandı. Programa katılanlar, özel bireylerle bir araya gelerek hem bilgi alışverişinde bulundular hem de destek mesajları vererek toplumsal duyarlılığa katkıda bulundular.
