Alanya'da Ramazan Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sunulduğunu vurgulayan Başhekim Prof. Dr. Banu Karakuş Yılmaz, “Bayram tatili boyunca Acil Servis, ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane ve diyaliz gibi tüm birimlerimizde 1.221 sağlık personelimizle birlikte hizmet verdik” dedi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen hizmetlerin detaylarına da değinen Yılmaz, bayramda 3 bin 768 hastaya sağlık hizmeti verildiğini ifade etti. Yılmaz, “Acil Servis’te 3 bin 768 hastaya sağlık hizmeti sunarken, 81 hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Ayrıca, 121 hastamızın yatışı yapılmış olup tedavilerine yataklı servislerimizde devam ettik” şeklinde konuştu.
Bayram süresince 4 bebeğin dünyaya getirildiğini ve sağlık hizmetleri sürecinde 86 hastaya diyaliz, 5 hastaya ise anjiyo yapıldığını belirten Yılmaz, “Yönetim ekibimiz, bayram süresince görev yapan sağlık personelimizle koordineli bir şekilde çalışarak hasta yoğunluğuna göre gerekli planlamaları ve takviyeleri gerçekleştirmiştir. Sağlık tesisimiz ve birimlerimiz yerinde incelenerek hizmetlerin aksamaması sağlanmıştır” dedi.
Son olarak, Yılmaz, bu yoğun süreçte büyük bir özveri ile çalışan sağlık personeline teşekkür ederek, tedavisi devam eden hastalara da acil şifalar diledi. Alanya'da sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde sunulması, sağlık çalışanlarının gayretleri sayesinde mümkün oldu.
