Geçtiğimiz günlerde, Çukurova Belediyesi önünde aracını bekleyen CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, yanına yaklaşan bir kişi tarafından bacağından vurulmuştu. Saldırgan, olayın ardından hızla kaçarken, kendisini bekleyen otomobile binip izini kaybettirmişti.
Olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Murat Serttaş (35) olduğunu belirledi. Ekipler, Serttaş’ı bir mola tesisinde yakaladı. Ayrıca, Serttaş’ın azmettirdiği iddia edilen V.K. isimli şüpheliyi kaçırarak yaylaya götüren Mehmet Cimbaş da gözaltına alındı. Cimbaş, yaylaya gitme nedenini, “V.K. beni aradı. Evime geldiğini ve aşağıda olduğunu söyledi. Ben de V.K.’yi alarak yaylaya götürdüm” şeklinde açıkladı.
“PARA KARŞILIĞI ADAM VURMAM”
Saldırgan Serttaş, bir simit fırınında çalıştığını belirtti ve ifade vermekten kaçındı. Adliyeye sevk edilen Serttaş, gazetecilere, “Ben para karşılığı adam vurmam. Para karşılığı adam vuran şerefsizdir. Hakkımı yedi. Ben simitçiyim” şeklinde konuştu. Şüpheliler, adliyeye sevk edilirken, ekipler, Serttaş’ı azmettiren V.K.’yi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.