Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin "Bayrak Sevgisi" temasıyla başlayacağını duyurdu. Sünnetci, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda, okullarda bayrağın tarihi, milli ve manevi değerine ilişkin bilgilendirme çalışmaları yapılacağını belirtti.
Ayrıca, bu kapsamda okul binalarının Türk bayrakları ile donatılacağı ve bayrak sevgisi temalı resim, şiir, kompozisyon, afiş yarışmaları ile sergiler ve kültürel çalışmalar düzenleneceği ifade edildi. Yürütülecek bu çalışmaların, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin milli, manevi ve kültürel değerlerle bütünleşmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirileceği vurgulandı.
Bu süreçte, öğrencilerin birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinciyle yetişmelerine katkı sunulması hedefleniyor. Okullarda düzenlenecek etkinliklerin, genç nesillere bayrak sevgisini aşılayarak, ülke ve bayrağa olan bağlılıklarını artırması bekleniyor.