Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde bulunan Kemerkaya Yedikapı Tabiat Parkı, son günlerde vandalların saldırısı sonucu büyük bir zarar gördü. Yaklaşık 8 yıl önce Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan park, bölgenin önemli turizm alanlarından biri olarak değerlendiriliyor. Ancak, parkta yaşanan vandallık olayları, parkın güzelliğini gölgeleyen bir durum haline geldi. Çardaklar ve barbekü alanları, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılarak tahrip edildi. Bu durum, ziyaretçiler arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Parkın bakımsız ve ihmal edilmiş görüntüsü, doğasıyla hayran bırakan bu alanı ziyaret edenlerin tepkisini çekiyor. Hafta sonları ve tatil günlerinde yerel halk ile çevre illerden gelen misafirlerin uğrak yeri olan bu parkta, çevre kirliliği de gözle görülür bir hale gelmiş durumda. Parkın birçok noktasında biriken çöpler, temizlik çalışmalarının yetersiz kaldığını gösteriyor. Bu olumsuz koşullar, dinlenmek için parka gelen vatandaşların oturma alanlarının tahrip edilmesi nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanmasına neden oluyor.
Parktaki en büyük tehlike ise baraj suyunun hemen üzerinde bulunan seyir iskelesinde yaşanıyor. Ziyaretçilerin hatıra fotoğrafı çekmek için yoğun ilgi gösterdiği bu platformun uç kısmının koptuğu ve hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bırakıldığı tespit edildi. Manzarada fotoğraf çekilmek isteyen özellikle çocuklar, kopan kısım nedeniyle büyük bir düşme ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu durum, parktaki güvenlik açıklarını gözler önüne seriyor.
Bölgedeki hasar tespit çalışmaları devam ederken, DKMP 5. Bölge Müdürlüğü, muhtarlık hakkında suç duyurusunda bulunarak zararın karşılanması için yargıya başvurdu. Yargı süreci devam ederken, mahkemeden çıkacak karara göre kurum yetkililerinin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.
