CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Ankara'da gerçekleştirdiği seçim gezileri sırasında, seçim güvenliği üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Koç, iktidarın geçmişteki hatalarına atıfta bulunarak, “Tartışmalar geçmişteki sabıkanızdan doğuyor. Sandık hileleri konusunda hünerlisiniz. Ama bu sefer size dolap çevirtmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Koç, vatandaşlara seslenerek, “Her geçen gün oyunuz düşüyor. Size tavsiyem önce oturup bir özeleştiri yapın. Nerede yanlışlıklar yaptığınızı sorgulayın” dedi. Ayrıca, adil bir seçim sonucunun sağlanması için kararlı olduklarını vurgulayarak, “7 Haziran’da daha önce çevirdiğiniz dolapları size çevirtmeyeceğiz. 8 Haziran sabahı Türkiye’nin farklı bir geleceğe uyanacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
Seçim güvenliği konusundaki kaygıları dile getiren 200 yazar ve sanatçının ortak çağrısına da değinen Koç, bu durumun Türkiye’deki kamplaşmanın bir yansıması olduğunu belirtti. “Adil seçim çağrısı bunu doğruluyor” diye ekledi.
Koç, CHP Genel Merkezi'nin seçim gününe yönelik hazırlıklarını tamamladığını, tüm sandıklarda CHP gözlemcilerinin görev alacağını bildirdi. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları ve diğer muhalefet partileriyle iş birliği içerisinde olacaklarını ifade etti. “Islak imzalı tutanaklarla gelen sonuçların karşılaştırılması yapılacak” dedi.
Yurttaşlara da seslenen Koç, oy kullanmalarının önemini vurgulayarak, “Açık tasnife katılın ve sayımı izleyin” çağrısında bulundu. Seçim görevlilerine yönelik ise, gerekli hukuki itirazların yapılabilmesi için altyapının hazır olduğunu belirtti.