Ankara'da Nefes Kredisi Hacmi 50 Milyar Liraya Yükseltildi

KOBİ'lere verilen Nefes Kredisi'nin hacmi, iş dünyasından gelen yoğun talep üzerine 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı. Başvurular 19 Kasım'da başlayacak.

Ankara'da Nefes Kredisi Hacmi 50 Milyar Liraya Yükseltildi
KOBİ'lere verilen Nefes Kredisi'nin hacmi, iş dünyasından gelen yoğun talep üzerine 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkarıldı. Başvurular 19 Kasım'da başlayacak.
Google News'te Abone Ol

KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan TOBB Nefes Kredisi, yoğun talep üzerine iki katına çıkarıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankalarla işbirliği içerisinde yürütülen kredinin hacmi 50 milyar liraya yükseltildi. Nefes Kredisi'ne başvurular 19 Kasım'da başlayacak ve TOBB'a bağlı tüm Oda-Borsa üyesi işletmeler bu imkandan faydalanabilecek.

Kredinin başvuruları, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve Ziraat Katılım şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. Artırılan kredi hacminde mevcut koşullar değişmeyecek. Her bir firma azami 1,5 milyon lira kredi kullanabilecek. Krediler, 6 ay geri ödemesiz olarak toplamda 36 ay vadeli sunulacak. 24 aya kadar yüzde 33, 24 ay üzerinde ise yüzde 32 faiz oranları uygulanacak.

Daha önce Temmuz ayında verilen ilk TOBB Nefes Kredisi ile 23 bin 515 firmaya 30 milyar lira destek sağlanmıştı. Böylece, yıl içerisinde KOBİ'lere sağlanan toplam destek 80 milyar liraya ulaşacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lerin en büyük sorununun finansmana erişim olduğunu belirterek, bu dönemde destek sağlamak amacıyla yeni bir kaynak oluşturduklarını ifade etti. Kendisi, KOBİ'lerin doğru zamanda uygun maliyetlerle finansmana ulaşmasının, daha fazla yatırım ve istihdam demek olduğunu vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin