Antalya Belek'te 15-18 Nisan'da Psikofarmakoloji Kongresi Düzenleniyor

15-18 Nisan 2026 tarihleri arasında Antalya Belek'te gerçekleşecek kongrede, tedavi direnci ve psikiyatrik yaklaşımlar ele alınacak.

Antalya Belek'te 15-18 Nisan'da Psikofarmakoloji Kongresi Düzenleniyor
15-18 Nisan 2026 tarihleri arasında Antalya Belek'te gerçekleşecek kongrede, tedavi direnci ve psikiyatrik yaklaşımlar ele alınacak.

17. Uluslararası Psikofarmakoloji ve Çocuk-Ergen Psikofarmakolojisi / Psikoterapi Kongresi, Türk Psikofarmakoloji Derneği (TAP) tarafından "Tedavi Direncinin Üstesinden Gelmek" ana temasıyla düzenlenecek. Bu kongre, tedaviye dirençli vakaların son trendlerini etkileşimli bir biçimde paylaşmayı, klinik uygulayıcıların karşılaştığı güncel zorluklara pratik çözümler sunmayı ve temel bilimler, biyolojik psikiyatri, sinirbilim ve psikiyatrik nörogörüntüleme gibi alanlardaki en son gelişmeleri gözden geçirmeyi amaçlıyor.

Kongre Başkanı Erişkin Psikiyatristi Dr. Ayşe Sakallı Kani, kongrenin mottosunun "Tedavi Direncini Aşmak" olduğunu belirtti. Dört gün sürecek olan etkinlikte, hem ulusal hem de uluslararası birçok seçkin konuşmacı ve araştırmacı, psikofarmakoloji ile diğer klinik uygulama alanlarındaki en güncel bilgileri ve yenilikçi gelişmeleri katılımcılarla paylaşacak. Ayrıca, tedaviye dirençli vakalarla ilgili en son eğilimler, pratik çözümler ve temel bilimler alanındaki yenilikler de ele alınacak.

Kongre Eş Başkan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Alperen Bıkmazer, katılımcılar arasında en iyi araştırma sunumlarının ödüllendirileceğini ve bu sunumların dijital kitapta yayımlanacağını ifade etti. Ayrıca, Kongrenin Uluslararası İlişkiler Başkanı Dr. Allan Young, ICP 2026’nın katılımcılar için unutulmaz bir deneyim olacağına inandığını belirtti.

Dr. Ayşe Sakallı Kani, kongrede 700 psikiyatrist ve psikoterapistin katılacağını, 4 gün süresince 5 konferans, 18 genel oturum, 9 yıldızlar oturumu, 67 panel, 6 kurs, 7 uzman buluşması, 3 uydu sempozyumu, 10 sözel bildiri oturumu, 148 sözel bildiri ve 97 poster bildiri sunumunun gerçekleştirileceğini açıkladı.

Hasan Eker yönetimindeki BURKON tarafından organize edilen bu bilimsel etkinlik, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen katılımcılarla birlikte güncel konular ve yeniliklerin tartışılmasına olanak tanıyacak.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin