Antalya Konyaaltı'nda Lüks Rezidansda Aidatlar Yükseldi, Dava Açıldı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki lüks bir rezidansta aidatlar 20 bin TL'ye yükselirken, ek ödeme talebi nedeniyle dava açıldı. Hediye Hin, aidat artışının yanı sıra şeffaflık eksikliği ve usulsüzlük iddialarıyla site yönetimine karşı yargıya başvurdu.

Antalya Konyaaltı'nda Lüks Rezidansda Aidatlar Yükseldi, Dava Açıldı
Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki lüks bir rezidansta aidatlar 20 bin TL'ye yükselirken, ek ödeme talebi nedeniyle dava açıldı. Hediye Hin, aidat artışının yanı sıra şeffaflık eksikliği ve usulsüzlük iddialarıyla site yönetimine karşı yargıya başvurdu.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde lüks konutlarda yaşanan aidat artışına ilişkin tartışmalar mahkemeye taşındı. Bu durum, rezidansta yaşayan Hediye Hin'in aidatların 13 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkarılması ve ayrıca 100 bin TL'lik ek ödeme talebi nedeniyle site yönetimine karşı dava açmasıyla gündeme geldi. Hin, yüksek aidat artışının yanı sıra siteye ait gelir-gider kalemlerinin şeffaf bir şekilde açıklanmadığını ve bazı aidat borçlarında indirim yapıldığını, ayrıca toplantı süreçlerinde usulsüzlükler olduğunu iddia etti. Dava süreci, Antalya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görüldü ve duruşmaya kat malikleri ile taraf avukatları katıldı. Tarafların beyanlarının alınmasının ardından mahkeme, ara kararını verdi.

Bilirkişi İncelemesi Talebi

Mahkeme, dava konusu siteye ait karar defteri, toplantı çağrı belgeleri ve hazirun cetvelinin dosyaya sunulması için davalı tarafa 2 haftalık kesin süre verdi. Belgelerin dosyaya kazandırılmasının ardından dosyanın Kat Mülkiyeti Kanunu alanında uzman bir bilirkişiye gönderilerek rapor alınmasına hükmedildi. Bu aşamada tanık dinlenmesinin yargılamaya katkı sağlamayacağına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Aidat Belirleme Süreci Eleştirildi

Duruşmanın ardından açıklama yapan rezidans sakinlerinden Hediye Hin, 5 Ocak 2026 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında karar defterinin hazır bulunmadığını öne sürdü. Hin, toplantıda ocak ayı için 120 bin TL ödeme talep edildiğini, sonraki aylar için ise aidatın 20 bin TL olarak belirlendiğini belirtti. Aidat kararının bütçe ve bilanço olmadan alındığını ifade eden Hin, "Toplantıda karar defteri hazır değildi. Ocak ayında 120 bin TL aidat toplandı, diğer aylar için de aidat 20 bin TL olarak belirlendi. Ancak bu belirleme, bütçe ve bilanço olmadan yapıldı" dedi.

Hizmetlerin Kesilmesi İddiası

Talep edilen ödemenin tahsil edilebilmesi için sitede bazı hizmetlerin kesildiğini ileri süren Hin, "120 bin TL’nin toplanabilmesi için asansörler, sular, elektrikler ve klimalar kapatıldı. Sitede mahrumiyet oluştu. Bunların tamamı da video kayıtlarıyla belgelendi" diye konuştu.

Ödeme Yapmayanlar ile İlgili İddialar

Sitede bazı kişilerin ödemediği aidat borçlarıyla ilgili olağanüstü toplantıda indirim kararı alındığını iddia eden Hin, bu duruma yasal şerh koyduğunu ve konuyu mahkemeye taşıdığını belirtti. Hin, "Sitemizde belli bir grubun ödemediği, yaklaşık 6 milyon TL’ye yakın aidat borcu bulunuyor. Olağanüstü toplantıda bu borçlarda indirim yapılmasına karar verildi. Ancak ben bununla ilgili gerekli yasal şerhimi koydum ve konuyu mahkemeye taşıdım. Kat Mülkiyeti Kanunu ve kişisel haklar gereği böyle bir kararın kabul edilebilir tarafı yok. Benim ödediğim paranın, aidatını ödemeyenlere hediye edilmesini asla kabul etmiyorum. Davamın sonuna kadar takipçisi olacağım" ifadelerini kullandı.

Toplanan Paraların Kullanımı Üzerine Soru İşaretleri

Site adına toplanan paraların da faiz hesabında değerlendirildiğini öne süren Hin, bu konunun da yargılama sürecinde açıklığa kavuşmasını isteyeceklerini ifade etti. Hin, "Site adına toplanan paraların, faiz kararı alınmaksızın fonlara yatırılıp işletildiğini öğrendik. Borç adı altında toplanan paranın neden faizde olduğunu hukuk önünde soracağız. Aynı zamanda toplanan vekaletlerin usulüne uygun olup olmadığının tespitini de mahkemeden talep edeceğiz" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin