Antalya'da evlenmek isteyen çiftler, 06.06.2026 tarihinin özel bir tarih olmasından dolayı nikah işlemleri için uzun süre öncesinden belediyelere başvurdu. Yoğun talep üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde 3 ayrı nikah salonu hizmete sunuldu. Nikah memurları ve salon görevlileri, gün boyunca çiftlerin nikahlarını kıymak için yoğun bir şekilde çalıştı.
Özel Tarihlerin Anlamı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde görevli evlendirme memuru Mustafa Pilavcu, bazı tarihlerinin çiftler için özel bir anlam taşıdığını belirtti. Pilavcu, "Bazen tarihler bazı özel günleri anlamlı kılıyor. Bu artık bir hediye mi diyelim? Takvimlerin bir hediyesi. Biz de böylesine özel bir tarihte çiftlerimizin yoğun taleplerine karşılık vermek adına 3 ayrı salonu hizmete açtık. Bugün toplamda 71 nikah var ve gün boyu devam edecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın taleplerine en iyi şekilde yanıt vermek istiyoruz. Bu anlamlı günün tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar getirmesini diliyoruz" dedi.
Gelecek Özel Tarihler
Mustafa Pilavcu, 2026 takviminde öne çıkan son özel tarihin 06.06.2026 olduğunu ifade ederek, gelecek yıl için de taleplerin başladığını söyledi. Pilavcu, "Bu yıl içerisinde 2026'da son güzel tarih buydu. Ancak Antalya'nın plaka kodunun 07 olması nedeniyle şimdiden 07.07.2027 için yoğun bir talep var. Nişanlanmayı planlayan ya da nişanlı çiftler, gelecek yıl düğün hazırlıklarını bu tarihe yoğunlaştırmak istiyor" şeklinde konuştu.
Çiftlerin Mutluluğu
06.06.2026 tarihinde nikah kıyan Fatma ve Aryan Mahmudi çifti, bu tarihi özel bulduklarını belirtti. Fatma Mahmudi, "Bugün çok özel bir tarihti. Çok mutluyuz. İranlıyız, 7 senedir burada yaşıyorduk. Bu tarihi tercih ettik" dedi. Aryan Mahmudi de, "Bugün çok özel bir tarih, çok mutluyuz. Eşimi çok seviyorum" ifadelerini kullandı.
Aşklarını Kutladılar
Gül ve Musa Ekinci çifti de bu özel tarihi tercih edenler arasında yer aldı. Gül Ekinci, "Bugünü özel seçtik, akılda kalıcı olsun istedik. 2 yıldır birlikteyiz" derken, Musa Ekinci mutluluğunu, "Mutluyuz, bugünü özel seçtik. Gül’ümü aldım gidiyorum" sözleriyle dile getirdi.
