Artvin'de Bakan Bak, Arda Güler'in Golünü Değerlendirdi

Artvin'de Bakan Bak, Arda Güler'in Golünü Değerlendirdi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Artvin'deki ziyaretinde Arda Güler’in Real Madrid formasıyla attığı golün Türk futbolu için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Bakan, Arda'nın önemli bir yıldız olduğunu ve bu golün dünya futbolunda ses getirdiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Artvin iline gerçekleştirdiği ziyaret sırasında çeşitli etkinliklere katıldı. Bu kapsamda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bak, Arda Güler’in La Liga’da Real Madrid formasıyla kaydettiği gol hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dün oynanan Real Madrid ve Elche arasındaki karşılaşmada Arda Güler’in attığı gol, milli futbolcu için önemli bir başarı olarak öne çıktı. Bakan Bak, bu golün Türk futbolu adına gurur verici olduğunu vurguladı. Arda Güler’in Türk futbolu için çok değerli bir oyuncu olduğunu belirten Bakan, "Arda Güler, gerçekten Türk futbolu için önemli bir yıldız. Real Madrid formasıyla attığı gol, dünya futbol literatüründe en uzak mesafeden atılan goller arasında yer alıyor" dedi.

Bakan Bak, Arda’nın attığı golün yaklaşık 70 metre mesafeden gerçekleştiğini ve kalecinin durumunu dikkate alarak yapılan akıllıca bir vuruşla filelere gittiğini ifade etti. Bu durumun sadece Türkiye’de değil, tüm dünya futbol kamuoyunda konuşulduğunu kaydeden Bakan, "Bu da bizler için ayrı bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki önemli bir maç olduğuna dikkat çeken Bakan Bak, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın 26 Mart’ta Romanya ile oynayacağı Dünya Kupası elemesi maçına da değindi. Arda Güler’in böyle bir gol atmasının, milli takıma ve millete moral kaynağı olduğunu belirtti. Real Madrid gibi dünyanın en büyük kulüplerinden birinde forma giyen bir Türk futbolcunun böyle bir başarıya imza atmasının uzun yıllar konuşulacağını ifade etti.

Bakan Bak, Arda Güler’in milli takıma yaptığı katkılarla, oyun stili ve kulübündeki yükselen performansıyla da gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Kendisini gönülden tebrik ediyoruz" dedi.

Bakan, ayrıca milli takıma Dünya Kupası yolunda başarılar diledi ve teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki takımın iyi işler çıkardığını vurguladı. Hedeflerinin 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılmak olduğunu belirten Bakan, "Bu turnuva Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliğinde düzenlenecek. İnşallah Romanya karşısında iyi bir sonuç alarak yolumuza devam edeceğiz. Millet olarak hepimiz bunu istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin