Olay, 8 Temmuz günü Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Z.G. isimli kadın, çevredeki vatandaşlara rahatsızlık vermesi üzerine polise ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri, kadının kimlik göstermemesinin ardından durumu kontrol altına almak istedi. Ancak, Z.G. kaçmaya çalışarak ekipleri zor durumda bıraktı. Yaklaşık 250 metre süren bir kovalamacanın ardından, Gençlik Caddesi üzerinde yakalanan kadın, uzun süre polis ekiplerine zorluk çıkarmaya devam etti. Ekiplerin uyarılarına rağmen kaçma çabalarından vazgeçmeyen kadın, yakalandığında hakaret ve küfür ederek direnç gösterdi.
Yakalanan Z.G., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından, bugün Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. Adliye girişinde sakin bir tutum sergileyen kadına, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlamaları yöneltildi. Mahkeme, Z.G. hakkında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin psikiyatri servisine yatış yapılmasına karar verdi.
Öte yandan, Z.G.’nin daha önce psikolojik tedavi gördüğü ve son iki aydır ilaçlarını kullanmadığı da belirtiliyor. Bu durum, kadının mevcut sağlık durumu hakkında önemli bir bilgi sunuyor.