Bahçelievler Metin Sokak'ta 28 Şubat günü saat 22.00 civarlarında, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen planlı bir operasyonda, uyuşturucu madde alışverişi yaptığı belirlenen 3 şüpheli tespit edilmiştir. JASAT ekiplerinin bölgedeki varlığını gören şüpheliler, ekip üyelerine ateş açarak çatışmaya yol açmış ve bu olayda 2 jandarma personeli yaralanmıştır. Şüphelilerden H.K. (17) ve O.I. Bağcılar'da İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalanmış, 3. şüphelinin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlatılmıştır.
Olay sonrasında yürütülen soruşturma devam ederken, kaçan şüpheli yanında 2 şüphelinin daha yakalandığı bildirilmiştir. Böylece gözaltına alınan şüpheli sayısı 5'e ulaşmıştır. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilmiştir. Burada savcılığa ifade veren 4 şüpheli, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti' ile 'kamu görevlisini görevi sebebiyle öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. 18 yaşından küçük olduğu belirlenen H.K.'nin ise 3 suçlamadan tutuklanması talep edilmiştir. Soruşturma devam ederken, olayla bağlantılı 3 şüphelinin firari durumda olduğu öğrenilmiştir.
Diğer yandan, olay anında gözaltına alınan O.I.'nin işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirilmiştir. 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edilmiştir.
