Başkan Kocamaz’a Toroslar’da Büyük İlgi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’e hizmet etmeye, mahallelerini kalkındıracak projelere imza atmaya devam ediyor.

08 Şubat 2019 Cuma, 09:03
Başkan Kocamaz’a Toroslar’da Büyük İlgi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toroslar ilçesinde gerçekleştirilen hizmetlerin açılışını ve yeni hizmetlerin temel atmasını gerçekleştiren Başkan Kocamaz, “Büyükşehir, Adana’dan Antalya’ya, Toroslar’ın tepesinden Akdeniz’e kadar artık her yerde var. Mersin, hizmete aç kalmış. Bugüne kadar yapılması gereken birçok hizmet bizim gelmemizi beklemiş”dedi.
MEŞOT-Otoban Bağlantı Yolu açılışı, Çavuşlu Mahallesi İçme Suyu Rehabilitasyonu ve Yusuf Kılıç Mahallesi İçme Suyu Hattı açılışı, Karaisalı Mahallesi Kanalizasyon Hattı temel atma töreni ve Akbelen Mezarlığı Çevre Düzenlemesi bilgilendirme programı kapsamında da vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kocamaz, yağmur çamur demeden Mersin’e hizmet etmeye devam ediyor. Törenlere, İYİ Parti Toroslar Belediye Başkan Adayı Ender Turhan, İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı Buğra Sakınç, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu, oda ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar açılış ve temel atma törenlerine büyük ilgi gösterdi.
“Herkes bize güvensin ve bizi izlemeye devam etsin”
Gün boyu olumsuz hava şartlarına aldırmadan açılış ve temel atma törenleri gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Biz bir hizmet yapmak istiyorsak en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yüzyıllar boyu devam edecek hizmetlerin yapboz haline gelmemesi için çok uzun planlamalar yapıldı. Bizim olduğumuz yerde zaten hizmet olacak. Hizmetlerin, 25 yıllık tecrübeden gelen bilgi ve birikim ile kesintisiz devam edeceğini herkes biliyor. Bizim amacımız bir yandan hizmet üretirken bir yandan da son 5 yıl içerisinde oluşturulan barış, huzur ve kardeşlik ortamının devamını sağlamak. Bugün geldiğimiz noktada Mersin’de yaşayanların daha mutlu olduğu, ‘Mersinliyim’ demekten gurur duyduğu bir şehir haline geldi. Herkes bize güvensin ve bizi izlemeye devam etsin”dedi.
Geçmişte yapılmayan hizmetlerin kendileri ile birlikte hayata geçtiğini ve MESKİ ile birlikte koordineli bir şekilde Mersin’in sorunlarını çözmek için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“2014’te biz sizlerden görev talep ettiğimizde Mersin Büyükşehir olacak diye bir slogan kullanmıştık. Mersin, henüz tam istediğimiz kıvamda olmadı ama olmaya emin adımlarla hızlı bir şekilde ilerliyor. Gerek Büyükşehir gerekse de MESKİ’nin yatırımları Mersin’de yıllar önce çözülmesi gereken problemleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Elbette daha yapılacak çok iş var. Onun için 31 Mart’ta bu hizmetlerin devamı, çok daha yaşanabilir bir kent olması ve barış ortamının devamı olan bir kent olması için sizlerden destek bekliyoruz. Şu ana kadar verdiğiniz destekler, dualar ve vereceğiniz destekler için hepinize teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.
Mersin’in altyapısı güçleniyor
Mersin’de şimdiye kadar ihmal edilmiş en önemli sorunların başında gelen altyapı sorunu için büyük yatırımlar yaparak, kaliteli çözümler üreten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, modern ve altyapısı güçlü bir şehir inşa ediyor.
Altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında MESKİ ekipleri tarafından Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde 1.444.222,00 TL maliyetle yapılan çalışmalar kapsamında İçmesuyu Rehabilitasyonu gerçekleştirilerek, 19 bin 631 metre içme suyu hattı döşendi.
MESKİ ekipleri, 849.894,50 TL maliyetle yapımını tamamladıkları Yusuf Kılıç Mahallesi içme suyu hattı çalışmaları kapsamında toplam 8.582 metre içme suyu hattı döşemesi, Karaisalı Mahallesi (Kısmi) Kanalizasyon Hattı Yapım işi projesi kapsamında ise 1.641.560,00 TL maliyetle 6 bin 704 metre kanalizasyon hattı döşemesi gerçekleştirdi.
Otogar- Otoban Bağlantı yolu açıldı
Toroslar ilçesinde yapımını tamamlanan bağlantı yolu ile Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Otoyol bağlantısını bağımsız bir güzergâhla sağlayarak, araçların şehir trafiğine karışmasının önüne geçildi. Bu sayede bölgede yaşanabilecek tıkanmaların önüne geçildi.
Artık sağlık araçları ve şehirlerarası otobüsler kent trafiğini aksatmadan kente giriş ve çıkış yapabilecek. Aynı zamanda Şehir Hastanesi’nden otoyola en yakın bağlantı yolu olma özelliğini de taşıyan bu alternatif güzergâh sayesinde ulaşım sorunu ve trafik güvenliği gibi problemler ortadan kalktı.
719 metre Otoban bağlantı yolu, 568 metre uzunluğunda bölünmüş yol, 280 metre tali yol, 9x5 iki gözlü ve 20 metre uzunluğunda menfez yaparak, alttan geçiş ile otogara, üstten geçişle ise Toroslar Sanayi Sitesine bağlantılı geçiş imkânı sağlandı.
5.400.000,00 TL proje maliyetli proje kapsamında 700 metre yağmur suyu hattı döşeyerek altyapı çalışmalarının tamamlandığı projede, 680 metre istinat duvarı yapılırken, Sanayi sitesinin içi de dahil olmak üzere 5 bin 854 ton sıcak asfalt döküldü.
2 bin metrekare kaldırım çalışmasının yapıldığı proje kapsamında 20 bin metrekarelik alanda çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi.
Akbelen Mezarlığı’nın çehresi değişti
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mezarlıkların estetik ve güvenli bir görüntüye kavuşması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Akbelen Mezarlığı yeni bir çehreye kavuşturuldu.
Vatandaşların ebediyete intikal eden yakınlarını gönül rahatlığıyla ziyaret edebilmeleri, mezarlıkların adeta hapishaneyi andıran dış görünüşünün yerine daha estetik bir görüntüye kavuşması amacıyla harekete geçen ekipler, çalışmalar kapsamında 2 bin 500 metre aydınlatmalı çevre duvarı, 2 bin 500 metre ferforje korkuluk, 1 adet mezarlık sistemi, 60 adet kamera sistemi Akbelen Şehitliğinin traverten ve podima taşlarıyla yenilenmesi, Akbelen Şehitliğine 2 adet açık hava soğutma ünitesi, Kore Şehitliği tadilatı, 7 adet ferforje giriş kapısı ve 2 adet prefabrik personel binası yapıldı.
Açılış öncesi Toroslar Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Koç, Çavuşu Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Soysal Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek hediye ve çiçek takdiminde bulundu. Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri kurdele kesimi yaparak açılışları gerçekleştirildi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti