Başkan Seçer, Gençlik ve Spor Kulübü Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde eğitim alan öğrenciler, aileleri ve hocaları ile yeni dönemin ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Seçer, spor alanında gençlere vermek istedikleri destekleri anlatırken, Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi girişindeki binayı da spora gönül veren kız öğrenciler için “Kız Sporcu Yurdu” haline getireceklerinin müjdesini verdi.

14 Ekim 2019 Pazartesi, 08:38
Başkan Seçer, Gençlik ve Spor Kulübü Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
-

Başkan Seçer, “Mahalleleri uzak olan, Mersin merkeze uzakta, köylerde oturan kız sporcularımız burada kalabilecekler. Onun çalışmalarını yapıyoruz. Biz yıldızlar yetiştirmek istiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 16 branşta 300’ü lisanslı toplam 600 genç sporcu ile yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde eğitim alan öğrenciler, aileleri ve hocaları ile yeni dönemin ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Seçer, spor alanında gençlere vermek istedikleri destekleri anlatırken, Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi girişindeki binayı da spora gönül veren kız öğrenciler için “Kız Sporcu Yurdu” haline getireceklerinin müjdesini verdi.
Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Timur, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.
“Sizler bizim geleceğimizsiniz”
Seçer, sporcuların malzeme eksiklerini gidereceklerini dile getirerek, “Sporcu temiz olacak, malzemeleri, kıyafetleri temiz olacak. Bu kadar yere para harcıyoruz, çocuklarımıza mı harcamayacağız? Tabi ki en güzeli olacak. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi. Seçer’in bu sözleri hem gençlerden, hem de ailelerinden büyük alkış aldı.
“Sporda siyaset olmaz”
Spora verdikleri öneme değinen Seçer, “Çocuklarımız bir arada. Burada hiçbir ayrım yok. Sporun böyle güzel bir özelliği var. Spor evrensel bir kavram. Dil, ırk, millet, cinsiyet ayrımı yok. Doğulu, Batılı, Kuzeyli, Güneyli ayrımı yok. Hepimiz birbirimizi seviyoruz. Sporda siyaset olmaz. Spor kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, iyi ahlaktır, çevikliktir, zekiliktir. Spor yapın, derslerinizde daha başarılı olursunuz. Kendinizi daha iyi hissedersiniz” diye konuştu.
“Sizlerle gurur duymak, bizim kazancımız olacak”
Gençlik ve Spor Kulübü olarak 16 branşta hizmet verdiklerini ve yeni branşlar ekleyerek, branş sayısını zamanla arttırabileceklerini dile getiren Seçer, “Bunlar her branşta geleceğimizin yıldızları. Bunlar önce Mersin’i Türkiye'de tanıtacaklar, Mersin'in gururu olacaklar. Sonra uluslararası arenalarda, dünyanın her yerinde ay yıldızlı Türk bayrağımızı göndere çektirecekler. O şanlı bayrak sizlerin başarısıyla dünyanın her tarafında dalgalanacak. İstiklal Marşımızı okutacaksınız, bizler de sizlerle gurur duyacağız. Bizim de kazancımız bu olacak” ifadelerini kullandı.
“Biz mükemmeli yakalamak zorundayız”
Genç sporculara, salonlardan, salonların temizliğinden ve hocalardan memnun olup olmadıklarını sorup, onlardan “Evet” yanıtını alan Seçer, “Her şeyin daha iyisi vardır. Biz mükemmelini yakalamak zorundayız. En güzeli varken niye ‘fena değil’ diyelim ya da ‘güzel’ diyelim. Çok daha güzeli için bizler sizlere bu imkanları sunmakla görevliyiz. Ben sizin sadece başkanınız değil, babanızım, amcanızım, dayınızım, ağabeyinizim, her şeyinizim. Her şeyiniz olan başkan da, sizlere her şeyi layık görüyor” dedi.
“Kız Sporcu Yurdu” Müjdesi
Seçer, Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi girişindeki binayı da spora gönül veren kız öğrenciler için Kız Sporcu Yurdu haline getireceklerinin müjdesini vererek, “Mahalleleri uzak olan, Mersin merkeze uzakta, köylerde oturan kız sporcularımız burada kalabilecekler. Onun çalışmalarını yapıyoruz. Biz yıldızlar yetiştirmek istiyoruz. Erkekler kıskanmasın ama kızlarımızı da çok seviyoruz, erkekleri de çok seviyoruz. Ama kızlara sanki biraz daha pozitif ayrımcılık mı yapsak? Örneğin önce kız yurdunu yapalım, daha sonra erkek” dedi.
“Ben sizlere inanıyorum, güveniyorum”
Gençlere başarılı olabilmeleri için öğütler veren Seçer, şunları söyledi:
“Kavga yok, ayrışmak yok. İşinizi çok ciddi yapacaksınız. Antrenmanlarınızı gayet disiplinli yapmanız lazım. Hocalarınızı disiplinli ve sessizce dinleyeceksiniz. Onların dedikleri önemli. Sizin başarılı olabilmeniz için, sizin branşınızda en iyi hocalarla çalışmanız lazım. Biz bunları size sağlayacağız ama siz de işinizi en az onlar kadar ciddi yapmak durumundasınız ki başarılı olasınız. Ben sizlere inanıyorum, güveniyorum, sizi çok seviyorum.”
“Spor çocuğumuzu kötülüklerden koruyacak”
Konuşmasının sonunda velilere de seslenen Seçer, gençleri korunmak zorunda olduklarından ve bu konuda Belediye Başkanı olarak kendisine de görev düştüğünden söz ederek, “Onların kılına zarar gelirse, tırnağına taş değerse benim canım yanar. Bu sebeple benim kadar velilerimize de görev düşüyor. Özellikle madde bağımlılığı günümüzün, çağımızın en önemli sorunu. Evdeki eşler arasındaki problemleri lütfen çocuklarınıza yansıtmayın. O genç dimağlara üzüntü vermeyin. Sokaklarda gördüğümüz, bizi çok üzen tablolar var. Spor o kötülüklerden de çocuğumuzu koruyacak. Sizler de çocuklarımızın düzenli olarak spor yapmalarına ortam hazırlayın. Onlara yardımcı olun ki kötülüklerden uzak olsun. Spor sizleri her şeyden koruyacak buna emin olabilirsiniz” diye konuştu.
Seçer’in konuşmasının ardından sporcu Şükran Şule Ak, Başkan Seçer’e çiçek takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor