Başkan Yılmaz, Yavru Vatanın Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 36’ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

15 Kasım 2019 Cuma, 13:58
G: 22.12.2019 - 22:34
Başkan Yılmaz, Yavru Vatanın Cumhuriyet Bayramını Kutladı
-

Mesajında, Türk Milleti’nin mücadeleci kimliğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Yavru vatan KKTC ile birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız.” dedi.
Başkan Yılmaz, “Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 15 Kasım 1983 yılında ilan edildi. Saldırı ve baskıyla yol edilmek istenen Kıbrıs Türk halkı büyük uğraşlar sonucunda kendi devlet çatısı altında huzur ve güven içerisinde yaşamaya kavuşmuştur. Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de yarın da şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir.” şeklinde konuştu.
Kuzey Kıbrıs’ın, jeopolitik ve stratejik olarak önemli bir konumda olduğuna da dikkat çeken Başkan Yılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kıbrıs’ın Anadolu’nun güvenliği, esenliği ve ekonomisi açısından taşıdığı yaşamsal öneme dikkat çektiği “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs'a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir...’’ sözünü anımsatarak, “Verilen büyük mücadelelerle Türk milletine yurt olmuş yavru vatan Kıbrıs, bizim için önemli ve değerli. Bu düşüncelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, Kıbrıs’ın vatanlaşmasında büyük emeği olan Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı, Dr. Fazıl Küçük ve mücadele arkadaşları yanında vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”