Berlin'deki Saldırının Zanlısı Suçlamaları Reddetti

Geçtiğimiz akşam Berlin'de bir TIR ile 12 kişi ezilerek öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan zanlı suçlamaları reddetti. İşte detaylar...

20 Aralık 2016 Salı, 19:43
Berlin'deki Saldırının Zanlısı Suçlamaları Reddetti
-

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, başkent  Berlin'de dün akşam bir tırın Noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne, çok  sayıda kişinin yaralanmasına neden olmasıyla ilgili, "Bir saldırı olduğundan  şüphemiz yok." dedi. 

Şimdiye kadar hayatını kaybedenlerden çok az kişinin kimliğinin tespit  edilebildiğini belirten Maiziere, olayda 12 ölü ve 18’i ağır olmak üzere 48  yaralandığını söyledi.

Söz konusu Polonya plakalı tırın Noel  pazarında girip yaklaşık 80 metre sonra durduğunu anlatan  içiçleri Bakanı, ardından  araç sürücüsünün olay yerinden kaçtığını belirtti.


GÖZALTINDAKİ KİŞİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Maiziere, ölenler arasında şoför koltuğunun yanında bulunan bir  kişinin de bulunduğunu, ilk belirlemelere göre bu kişinin silahla vurulduğunu  kaydetti.

Bu kişiye ne zaman ateş edildiğinin araştırıldığını ifade eden  Maiziere,  gözaltına alınan şüphelinin suçlamaları reddettiğini aktardı.

Maiziere, ülke genelinde güvenlik kurumlarının önlemleri artırdığını  belirterek, bu sinsi saldırıdan sonra özgür yaşam tarzının yok edilmesine izin  verilmeyeceğini söyledi.

Almanya genelinde Noel pazarlarının açık kalacağını, ancak güvenlik  önlemlerinin yüksek olacağını ifade eden Maiziere, Berlin’de ise kurbanlara  saygıdan dolayı Noel pazarlarının bugün kapalı kalacağını ifade etti.

ZANLI PAKİSTAN UYRUKLU BİR MÜLTECİ

Thomas de Maiziere, gözaltına alınan şüphelinin Pakistan uyruklu  olduğunu ve 31 Aralık 2015’te Almanya’ya giriş yaptığını aktardı.

Sığınmacı olarak kayıt altına alınan şüphelinin şubat ayında Berlin'de  ortaya çıktığını belirten Maiziere, bu kişinin iltica başvurusunun henüz  sonuçlanmadığını kaydetti.

TIRDAKİ KİŞİ SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Zanlı hakkındaki bilgilerin terörle ilişkili dosyalarda yer almadığını  ifade eden Maiziere, tırda bulunan kişinin öldürüldüğü silahın da bulunamadığı  bilgisini paylaştı.

Maiziere şimdiye kadar saldırıyı üstelenen olmadığını sözlerine  ekledi.

Merkel ise daha önce yaptığı açıklamada, zanlının sığınma başvurusu yapmış olan bir göçmen olduğunun kesinleşmesi halinde bunun "özellikle korkunç ve katlanılması zor olacağını" söylemişti.

TIR ŞOFÖRLE BİRLİKTE Mİ KAÇIRILDI?

Polis ayrıca, tırın yolcu koltuğunda Polonya vatandaşı bir kişinin ölü bulunduğu bilgisin doğruladı. Tırın asıl şöförü olduğu düşünülen bu kişinin araçla birlikte kaçırıldığı ihtimali araştırılıyor.

Tırın Polonyalı taşımacılık şirketine ait olduğu iddiaları da doğrulandı. Tırın sahibi Ariel Zurawski tırı n şoförünün kuzeni olduğunu kendisine dün öğleden sonra itibariyle ulaşamadıklarını söyledi ve "Onu çocukluğundan  beri tanıyorum. Ona kefilim. Kötü bir şey yapmış olamaz dedi.

MERKEL: BU ÇOK ZOR BİR GÜN

Almanya Başbakanı Angela Merkel,  Başbakanlıkta yaptığı açıklamada, milyonlarca kişinin  dün  Berlin’deki Breidscheidplatz Meydanı’nda yaşananlar nedeniyle sarsıldığına ve  üzüntülü olduğuna işaret ederek "Bu çok zor bir gün." diye konuştu.

Olayda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40’ın üzerinde kişinin  yaralandığını ifade eden Merkel, eylemi "zalimce" ve "akıl almaz" olarak  nitelendirdi.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Ülkenin derin bir yas içinde birlikte olduğunu belirten Merkel, "Olay  tüm ayrıntısıyla aydınlanacak. Yasaların öngördüğü en sert şekilde  cezalandırılacak." dedi.

Merkel, Almanya’da özgür, birlikte ve açık bir şekilde yaşamak için  güç bulacaklarını kaydetti.

Öte yanan Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, bugün ülkedeki tüm resmi  binalarda bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdi.



milliyet

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi