Bursa Kestel Ümitalan Köyü’nde "Bir Kitap Bin Pencere" Projesi ile 450 Kitap Dağıtıldı

Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Ümitalan Köyü’nde gerçekleştirilen "Bir Kitap Bin Pencere" projesi kapsamında yaklaşık 450 kitap çocuklara ulaştırıldı. Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve gönüllüler projeye destek vererek kırsalda eğitim ve okuma kültürünü güçlendirmeyi amaçladı.

Bursa Kestel Ümitalan Köyü’nde "Bir Kitap Bin Pencere" Projesi ile 450 Kitap Dağıtıldı
Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Ümitalan Köyü’nde gerçekleştirilen "Bir Kitap Bin Pencere" projesi kapsamında yaklaşık 450 kitap çocuklara ulaştırıldı. Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve gönüllüler projeye destek vererek kırsalda eğitim ve okuma kültürünü güçlendirmeyi amaçladı.

Bursa’nın Kestel ilçesindeki Ümitalan Köyü’nde düzenlenen "Bir Kitap Bin Pencere" projesi, yaklaşık 450 kitabın çocuklarla buluşturulmasını sağladı. Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler ve gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, kırsal alanlarda eğitimin ve bilgiye erişimin önemine vurgu yapıldı. Proje, Ümitalan İlkokulu’nda hayata geçirildi.

Projeyle birlikte çocukların kitaplarla erken yaşta tanışmaları, okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri ve kırsaldaki kültürel imkanların artırılması hedeflendi. Projenin koordinatörü Furkan Emre Esentürk, kitapların yalnızca birer nesne olmadığını, geleceği şekillendiren önemli araçlar olduğuna dikkat çekerek, "Bir Kitap Bin Pencere projesiyle, Türk istikbalinin teminatı olan evlatlarımızın dimağlarında yeni ufuklar açmayı amaçladık. Teslim ettiğimiz yaklaşık 450 eser, sadece kâğıt ve mürekkepten ibaret değil; her biri cehalete karşı yakılmış birer meşaledir" dedi.

Esentürk, bilginin ışığından hiçbir çocuğun mahrum kalmaması gerektiğini ifade ederken, çocukların gözlerinde hem inancın hem de çağdaş Türkiye idealinin ışığını gördüklerini dile getirdi.

Projeye destek veren Zeynep Göksu İnayet ise kırsal bölgelerde eğitim imkanlarının artırılmasının Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Daha önce Gaziantep’in Köseler Köyü’nde kurulan kırsal kütüphanenin ardından bu kez Ümitalan Köyü’ndeki projeye katkı sağladıklarını belirten İnayet, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Taşpınar Köyü’nde yeni bir kırsal kütüphane kurma çalışmalarının başladığını açıkladı.

Etkinlik; Bursa Uludağ Üniversitesi, Bilim ve Doğa Topluluğu, İHT Kırsal Kütüphane ve Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Proje süresince çok sayıda üniversite öğrencisi gönüllü olarak görev alırken, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri de destek verdiler.

Projeye ev sahipliği yapan Ümitalan İlkokulu yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür edilirken, kırsalda çocukların eğitim imkanlarını güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin