KFA Fuarcılık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki olarak, 2025 yılındaki ulusal ve uluslararası organizasyonlarıyla Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma hedeflerine katkı sağlıyor. 2025 yılında, IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı gibi önemli organizasyonların yanı sıra, ev tekstili sektörünün önemli buluşma noktası HOMETEX’i İstanbul’da başarıyla düzenledi. Bursa’da ise Junioshow, TFF Show, Rising City, Food Point ve MEEXX Makine ve Teknolojileri Fuarı gibi çeşitli organizasyonları hayata geçirdi.
2025 Yılı Fuar Takvimi
KFA Fuarcılık, 2025 yılında birçok stratejik alanda önemli organizasyonlara imza atmayı planlıyor. IDEF 2025, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bu fuar, yaklaşık 100 ülkeden binlerce sektör profesyonelini bir araya getirerek Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü sergileyecek. Ayrıca, ev tekstili sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan HOMETEX 2025, 700’den fazla katılımcı firma ve 175 bini aşkın ziyaretçiyle sektöre önemli katkılar sağlamayı amaçlıyor. TFF Show 2025 ise tekstil ve kumaş sektörünü Bursa’da bir araya getirerek, küresel moda endüstrisinin odağı olmayı hedefliyor.
Bursa Fuar Merkezi'nde düzenlenen Rising City Yapı ve Yaşam Fuarı, inşaat ve gayrimenkul sektörüne ivme kazandırırken; Food Point Gıda Fuarı, 36 ülkeden alıcıyı Bursa’daki sektör temsilcileriyle buluşturarak önemli iş görüşmelerine zemin hazırladı. Yılın son çeyreğinde gerçekleştirilecek MEEXX Makine ve Teknolojileri Fuarı, yerli üretim gücünü uluslararası alım heyetleriyle buluşturan önemli bir platform olma özelliğini taşıyacak.
KFA Fuarcılık, 2025 yılı boyunca düzenlediği yurt dışı ticaret heyetleriyle de Bursa iş dünyasının küresel pazarlara erişimini güçlendirmeye devam edecek. Kuruluşundan bu yana 8 bini aşkın iş insanını 250’nin üzerinde uluslararası fuarla buluşturan KFA Fuarcılık, 2025 yılında bu başarıyı daha ileri taşıma hedefinde.
KFA Fuarcılık’ın Hedefleri
KFA Fuarcılık, 2025 yılı itibarıyla önemli bir yapısal dönüşüm sürecine girdi. Bursa Fuar Merkezi’nin yönetiminin KFA Fuarcılık bünyesine geçmesiyle birlikte, kentin fuarcılık altyapısında yeni bir dönem başlamış oldu. Bu süreçte, KFA Fuarcılık, sahip olduğu organizasyonel tecrübe ve güçlü iş birlikleri ile Bursa Fuar Merkezi’nin etkinliğini artırmayı hedefliyor.
2026 yılında, sanayiden tekstile, enerjiden gıdaya geniş bir yelpazede hazırladığı fuar takvimi ile iş dünyasını buluşturmayı planlıyor. İlk organizasyonu, 20-22 Ocak tarihleri arasında Merinos AKKM’de gerçekleştirilecek Junioshow ile başlayacak. Nisan ayında, yük mühendisliği alanında dünyanın ilk fuarı LES-EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecekken, Bursa Fuar Merkezi’nde ICAFF - International Cosmos Art Fair ve Karavan Show Bursa eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, konut ve gayrimenkul sektörlerine odaklanan Rising City & Yapı ve Yaşam Fuarı da 23-26 Nisan tarihlerinde Bursa'da düzenlenecek.
Mayıs ayında, Bursa Energy & Tech Motion Fuarı enerji ve teknoloji sektörlerini bir araya getirirken, HOMETEX Ev Tekstili Fuarı İstanbul’da önemli bir buluşma noktası haline gelecek. Haziran ayında ise Bursa Food Point & Turfood Horeca Fuarı, gıda ve horeca sektörlerini Bursa’da buluşturacak. Yılın ikinci yarısında Agrogreen Fuarı sürdürülebilir tarım ve çevre çözümlerine, BlockX Fuarı ise blok mermer sektörüne odaklanacak. KFA Fuarcılık’ın 2026 fuar takvimi, Kasım ayında düzenlenecek MEEXX - Makine ve Teknolojileri Fuarı ile tamamlanacak.
BTSO ve KFA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, KFA Fuarcılık’ın Türkiye’nin ihracat odaklı kalkınma vizyonunun sahadaki somut karşılıklarından biri olduğunu belirtti. KFA’nın sağladığı organizasyon gücü ile firmaların uluslararası ticaret ağlarına daha hızlı ve doğru bir şekilde entegre olduğunu ifade eden Burkay, fuarların firmalar için yeni pazarlarla temas kurulan ve kalıcı ticari ilişkilerin temellerinin atıldığı alanlar olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, fuarcılığı, sektörlerin rekabet gücünü artıran ve ihracatı büyüten stratejik bir araç olarak gördüklerini dile getiren Burkay, BTSO olarak firmaların bu dönüşüm sürecinde destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Burkay, "KFA Fuarcılık aracılığıyla bugüne kadar 250’nin üzerinde yurt dışı iş gezisi gerçekleştirdik. Dünyanın önde gelen fuarlarına 8 bini aşkın iş dünyası temsilcimizin katılımını sağladık. Birçok üyemiz bu programlar sayesinde ilk kez pasaport çıkardı," diyerek sözlerini tamamladı.