Bursa'da Uludağ Üniversitesi ve Cihan Beton Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Bursa'da Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Cihan Beton, akademik bilgi ve sanayi deneyimini bir araya getiren bir işbirliği protokolü imzaladı.

Bursa'da Uludağ Üniversitesi ve Cihan Beton Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Bursa'da Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Cihan Beton, akademik bilgi ve sanayi deneyimini bir araya getiren bir işbirliği protokolü imzaladı.

Bursa'da düzenlenen imza töreninde, Uludağ Üniversitesi ile Cihan Beton arasında bilimsel ve sanayi işbirliğini güçlendiren bir protokol imzalandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bu işbirliğinin toplumsal ve ekonomik değer yaratma amacını taşıdığını belirtti. Ayrıca, bu ortaklığın bilimsel projelerle başlayarak fiili bir dayanışmaya dönüşmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör Yılmaz, üniversitenin inşaat mühendisliği alanında güçlü bir konumda olduğunu ve Türkiye'deki araştırma üniversiteleri liginde rekabetçi bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Cihan Beton Genel Müdürü Uluç Cihan, firmanın 1990 yılından bu yana Bursa'da hazır beton sektöründe hizmet verdiğini hatırlatarak, yeni vizyonları doğrultusunda Ar-Ge altyapısını güçlendirme kararı aldıklarını belirtti. Cihan, akademik rehberlik sağlayan Prof. Dr. Ali Mardani’ye teşekkür ederek, sanayi dinamiklerine uyum sağlamak için sanayicilerin kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, üniversite çatısı altında üretilen projelerin daha nitelikli olduğunu kabul ettiklerini ve bu projeyle geleceğe emin adımlarla ilerlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Protokolün akademik yürütücüsü Prof. Dr. Ali Mardani, Cihan Beton ile kabul edilen TÜBİTAK 1505 projesinin ardından yeni bir TÜBİTAK 1507 projesine başladıklarını duyurdu. Mardani, bu sürdürülebilir ortaklığın bir sonucu olarak üniversiteye kazandırılacak yeni laboratuvar binasının heyecanını paylaştı. Ayrıca, insanla ortak çalışabilen akıllı robotik sistemlerin üretimi ve 3D yazıcı teknolojisiyle bina inşası hedeflerini vurguladı. İlk somut çıktılarından biri olarak kampüse bir güvenlik kulübesi kazandıracaklarını ve akademik kadrolarıyla sektöre değer katmaya devam edeceklerini ifade etti.

Tören, karşılıklı iyi dileklerin sunulmasının ardından çekilen anı fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin