Çamlıyayla'da Başarılı Proje Tamamlandı, Tarsus Yarenlikte Sergi ve Satış Yeri Açılacak

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüce, Çamlıyayla Kaymakamı Abdullah Yüksel'in himayesinde hazırlanan 240 Bin Lira tutarındaki, "İğne oyasında gümüş ışıltılar'' SODES 2017  projesi Mersin birincisi olarak kabul edildi.

22 Eylül 2017 Cuma, 19:37
G: 22.09.2017 - 20:01
Çamlıyayla'da Başarılı Proje Tamamlandı, Tarsus Yarenlikte Sergi ve Satış Yeri Açılacak
-

Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Kalkınma Bakanlığı finansörlüğünde, Mersin Valiliği koordinasyonunda, Çamlıyayla Kaymakamlığı’nın büyük destekleriyle İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından  hazırlanan ve yürütülen "İğne Oyasında Gümüş Işıltılar Projesi’nin Atölye ve Sergi Salonunun açılışı Mayıs 2016'da yapılmış, projenin uygulamasına geçilmişti.
 
Uygulanan Proje kapsamında 26 kadın kursiyere 256 saatlik Takı Tasarımı ve Gümüş Takı İşletmeciliği kursu, 15 kadın katılımcıya ise El Sanatları ve İğne Oyası kursu verildi.
 
Çamlıyayla'da uygulanan projenin Atölye ve Sergi Salonu açılışı dönemin Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak tarafından övgü ile yapılmıştı. Açılışta Kevser Çakacak,  "Meşhur Çamlıyayla iğne oyalarının ülke ve dünya çapında daha fazla tanıtılarak hak ettiği yeri bulabilmesi yolunda ‘İğne Oyasında Gümüş Işıltılar Projesi’nin de katkılarıyla, zaten güzel olan bu ürünlerin gümüş ile birlikte parlaması apayrı bir güzellik oluşturmuştur. Kursiyerlerimizin ilk çalışmalarını Mersin’de düzenlediğimiz ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ programında görmüş ve çok beğenmiştim. İlk olmasına rağmen gerçekten harikaydı. Böyle güzel eserleri bizlere sunduğunuz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum" demişti. Bugün ise proje başarıyla istenilen sonuca ulaştı ve son buldu.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü İslam Sarı Sosyal Medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Emeği geçen başta bizlere güvenen ve desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Abdullah YÜKSEL'e, Cihat Togay ve Zeynep Togay Hocama, zamanın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Kaya ve ekibine, tam bir proje uzmanı olan Mustafa Keçeli öğretmenime teşekkür eder, projenin ilçemize hayırlı olmasını dilerim." dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor