Olay, 31 Aralık 2025 tarihinde Çanakkale Merkez Çarşı Caddesi'nde faaliyet gösteren Turan Kuyumculuk'ta meydana geldi. Kuyumcu sahibi H.T. (56) ve oğlu M.T. (30), müşterilerinden altın ve para alarak geri ödemede bulunamadıkları için sorun yaşadı. Bir müşteri, kendisine emanet edilen altın veya parayı talep ettiğinde kuyumcu geri ödemede bulunamadı. Bunun üzerine müşteri, durumu polise bildirdi.
Hızla olay yerine intikal eden polis ekipleri, H.T. ve oğlu M.T.’yi 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla gözaltına aldı. Baba ve oğul, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Ancak, mağdurlar yaklaşık bir haftadır kendilerine ulaşamadıkları için savcılığa giderek şikayette bulundu.
Polis, akşam saatlerinde H.T.'nin kuyumcu dükkanında bilirkişi ekipleriyle inceleme gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerin detayları ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve mağdurların haklarının korunması amacıyla gerekli adımlar atılıyor.