ÇKA Mali Destek Programlarını İlan Etti

İlan Edilen 2 Mali Destek Programının Toplam Bütçesi 30 Milyon TL

03 Mart 2021 Çarşamba, 10:34
ÇKA Mali Destek Programlarını İlan Etti
-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı mali destek programlarını ilan etti.

“Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” ve “Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” başlıklarında ilan edilen 2 mali destek programının toplam bütçesi 30 milyon TL.

Ajansın, 2021 yılı içinde yürüteceği mali ve teknik destek programları ile Çukurova Bölgesinde toplam 100 milyon TL yatırım yapılması sağlanacağını ifade eden ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, Ajansın sağlayacağı toplam hibe miktarının ise 63 milyon TL olduğunu, programların ilk ayağı bölge kalkınması sürecinde öncelikli olarak görülen konulara büyük katkılar sunacak 30 milyon TL bütçeli 2 Mali Destek Programını ilan etmiş bulunduklarını söyledi.

Ülger konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Bölgenin Turizm Altyapısı Güçlendirilecek

Bu programlardan ilki toplam bütçesi 15 milyon TL olan “Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” dır. Bu program bölgede toplam turizm gelirlerinin arttırılması amacıyla, turizm destinasyonlarında turizm altyapılarının güçlendirecek yatırımları destekleyecektir. Programın uygun başvuru sahipleri, Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlardır. Projelerin destek miktarı asgari 500 bin TL, azami ise 2,5 Milyon TL’dir.

Yenilik ve Verimlilik Kapasitesi Arttırılacak

İkinci programımız ise “Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” dır. Bu program bölgemizin yenilik ve verimlilik kapasitesinin artırılmasını, mevcut sanayi ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile serbest bölgelerde üretim kapasitesinin ve verimliliğin artırılması için gerekli altyapı yatırımlarının yapılması, güçlendirilmesi ve ortak üretim altyapılarının oluşturulmasını, kurulmakta olan sanayi bölge ve sitelerinde ise öncelikli altyapı yatırımlarının tamamlanmasını amaçlamaktadır. Toplam bütçesi 15 milyon TL olan bu programa Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar başvuru yapabilecektir. Projelerin destek miktarı asgari 500 bin TL, azami ise 2,5 Milyon TL’dir.” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Ülger, 2021 yılında bölgeye yapılan desteklerin bu mali destek programlarından ibaret olmadığına dikkat çekerek, “Bu programların yanı sıra Fizibilite Destek Programı, Teknik Destek Programı, Finansman Desteği, Güdümlü Proje Desteği ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Desteği de yıl içinde farklı tarihlerde ilan edilecektir. 2021 yılında yürüteceğimiz mali destek programlarının Adana ve Mersin illerimize hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

Projeler için elektronik ortamda son başvuru tarihi 16 Nisan olup, programla ilgili detaylı bilgi ve başvuru rehberlerine https://www.cka.org.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Mali Destek Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı 5 Mart ve proje yazma eğitimleri ise 11-12 Mart tarihlerinde çevrimiçi gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”