Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla gıda güvenliğini sağlamak adına gıda ürünlerinin güvenilirliğini artırmak için denetimlerini sıklaştırdı. Gıda kontrol görevlileri, özellikle temel besin maddelerinin üretildiği işletmelere yönelik periyodik denetimler gerçekleştirecek. Bu çerçevede tatlı, şeker ve şekerli mamullerin üretim ve satışını yapan yerler öncelikli olarak denetim altına alınacak.
Denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Gülçer, bayram öncesi artırılan denetimlerin, işletmelerin hijyen ve temizlik kurallarına uygunluğunu titizlikle inceleyeceğini ifade etti. Gülçer, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla gıda üretimi aşamalarında sürekli kontrol ve denetimlerimiz yapılıyor. Sahada 139 kontrol görevlisi, 7 gün 24 saat esasına göre denetim gerçekleştiriyor. Yıllık olarak Diyarbakır’da yaklaşık 21 bin denetim sahada yapılmakta. Bayram öncesi tatlı, şeker ve et ürünleri üretimi yapılan yerlerin denetimleri daha da sıklaştırılmaktadır. Bulunduğumuz işletmede tatlı ve tatlı üretimi yapan yerlerde denetim gerçekleştiriyoruz. Denetimler sırasında üretim alanlarının temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğunu kontrol ediyoruz. Üretim aşamasındaki mamullerin muhafazası ve depolama koşulları da denetim kapsamına alınıyor" dedi.
Denetimler, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde, işletmelere bilgilendirici ve iyileştirici bir yaklaşımla gerçekleştiriliyor. Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak adına denetim faaliyetlerine kesintisiz devam edeceğini açıkladı.
