13-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşen WAKO World Cup Şampiyonası, Diyarbakır'lı sporcular için büyük bir başarı kaynağı oldu. Genç sporcu Nehir Aytulun, 48 kilogram Genç Bayanlar Full Contact kategorisinde rakiplerini geride bırakarak dünya kupası şampiyonluğunu kazandı. Aynı okuldan olan Nesrin Yazar ise karate dalındaki üstün performansıyla milli takıma seçilerek milli sporcu unvanına sahip oldu. Yazar, ilerleyen dönemde yurt dışında gerçekleştirilecek organizasyonlarda Türkiye'yi temsil edecek. Başarılarının ardından okullarına dönen Aytulun ve Yazar, arkadaşları ile öğretmenleri tarafından coşkuyla karşılandı. Sınıfa adım atan iki sporcu, arkadaşlarının tezahüratları eşliğinde duygusal anlar yaşadı.
Okul yönetimi ve öğretmenler, genç sporcuların başarılarının diğer öğrencilere ilham kaynağı olduğunu belirterek, Nehir Aytulun ve Nesrin Yazar'ı kutladı ve onlara çiçek takdim etti. Genç sporcuların elde ettikleri başarılar, Diyarbakır'daki eğitim ve spor camiasında gururla karşılandı. Üç yıldır sporla ilgilenen Nehir Aytulun, dünya kupası şampiyonu olmanın mutluluğunu ifade etti. "Spora, sınıf arkadaşımın yönlendirmesiyle başladım. Şu an aktif olarak spor yapıyorum. 4 dünya üçüncülüğüm, Türkiye ikinciliğim ve birçok bölge şampiyonluğum var. Ayrıca kick boks dışında başka branşlarda da birinciliklerim var. Antalya'daki WAKO World Cup Şampiyonası'nda dünya birincisi oldum. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Hedefinde olimpiyatlar var
10 yıldır karate sporu ile ilgilenen milli sporcu Nesrin Yazar, Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi temsil etmenin mutluluğunu yaşıyor. Yazar, "Bölge ve il birinciliklerim var, Türkiye beşinciliğim var ve en son gittiğim Bartın Türkiye şampiyonasında beşinci olarak Türk milli takım seçmelerine katılma hakkı kazandım. Oradan birincilikle ayrıldım ve Sırbistan'daki Avrupa Şampiyonası'na katıldım. Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil edeceğim için çok heyecanlıyım. Hedefim, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna gitmek. Beden eğitimi öğretmeni olup kendi öğrencilerimi yetiştirmek istiyorum ve olimpiyat şampiyonalarına katılmayı hedefliyorum. Bunun için çalışıyorum" diye konuştu.
Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Ali Şimşek, öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade ederek, "Kızımız Antalya'daki WAKO World Cup Şampiyonası'nda dünya birinciliğini kazandı. 48 kilogram Genç Bayanlar Full Contact kategorisinde büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, okulumuzun tüm öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle birlikte yaşadığımız bir mutluluktur. Ayrıca bir öğrencimiz de milli takım seçmelerine katıldı ve milli unvan kazandı. Diyarbakır'ı uluslararası arenada temsil edeceği için çok mutluyuz. Onlara başarılar diliyorum." dedi.
Sağlık Lisesi Müdürü Ömer Büyükhan da iki öğrencisiyle gurur duyduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz uluslararası arenada gösterdikleri başarılar nedeniyle tebrik ediyoruz. Müsabakalar öncesinde, öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak için il yöneticileriyle bir araya geldik. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
