Dr. Erenay, İslam Dini, Gençlerle Yükselmiştir

Erdemli İlçe Müftülüğü ve İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Gençlik Buluşmasında” gençler ile bir araya gelindi.

03 Aralık 2019 Salı, 10:31
Dr. Erenay, İslam Dini, Gençlerle Yükselmiştir
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erdemli Müftülüğü Gençlik Merkezinde düzenlenen Gençlik Buluşmasında Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Gençlik Koordinatörü Muhammet Devlet, TDV Erdemli Şubesi Mütevelli heyeti, Okul Müdürleri, öğrenciler ve din görevlileri katıldı.
Erdemli’de eğitim öğretim faaliyeti gösteren özel ve devlet liselerinde ki gençlere yönelik ‘’Gençlik Buluşması’’ düzenlendi. Gençlik Buluşmasının amacının gençliğin sorunları nelerdir, bu sorunlara çözüm yolları neler olabilir diye gençlere sormayı düşündük diyen İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, “İslam dini, gençlerle yükselmiştir. Milletimizin ve bu ümmetin yetiştirdiği gençlerle İslam dini, inşallah bundan sonra da yükselmeye devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülen projelerin yanı sıra bizlerde gençlerimize manevi değerler kazandırmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyoruz.’’ Dedi.
Dr. Erenay, İlçe Müftülüğümüz ve Gençlik Koordinatörlüğümüzün düzenlemiş olduğu Gençlik Buluşmasının amacı yaşadığımız toplumda gençlerimizin sorunları nelerdir onları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm yolları neler olabilir diye geçlere sormak istedik. Sorunların tespitinde doğru adımlar atıldığı takdirde doğru sonuçlara ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar ile İslam’ın yanlış tanıtılması ve İslam’ın DEAŞ, PKK gibi terör örgütleriyle birlikte anılmasını engellemek, bilgisizlik, yanlış ve yanlı bilgilendirme ile gençlerimize kurulan tuzakları bertaraf etmeye çalışmaktır. Özellikle günümüzde yaşanan bilgi kirliliği içerisinde gençlerimize bilgiyi, sahih ve doğru kaynaktan almalarını sağlamaktır. İnşallah, gençlerimizi bilinçlendirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu toplantılarımız, sizlerle olan istişarelerimiz belirli bir takvim içerinde devam edecek. Ben bu vesile ile Gençlik Buluşmamıza destek veren kurumalarımıza, okul müdürlerimize ve siz değerli gençlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında eğitim yardımlarına devam ettiğini ifade eden Dr. Erenay, ‘’Bu yardımlara TDV Erdemli Şubesi olarak biz de Erdemli de öğrenimine devam eden, üniversitede okuyan 250 öğrencimize eğitim yardımında bulunarak katkı sağladık. Bu güzelliklerin yaşanmasının altında tüm Erdemli’lilerin bizlere ve kurumumuza vermiş olduğu destek var. Hemşerilerimizin bizlere vermiş oldukları maddi ve manevi destekleri devam ettiği sürece gençlerimize olan desteklerimiz artarak devam edecek.’’ Dedi.
Okul müdürleri ve gençlerin konuşmaları sonrasında Gençlik Buluşması, İlçe Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Muhammet Devlet’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti