Dr. Hayri Erenay, "Camilerimiz Elimizden Neden Kaydı Gitti Nedenlerini Sorgulamalıyız"

Mersin Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay’dan, Ramazan ayı açıklaması.

25 Nisan 2020 Cumartesi, 08:15
G: 25.04.2020 - 11:58
Dr. Hayri Erenay, "Camilerimiz Elimizden Neden Kaydı Gitti Nedenlerini Sorgulamalıyız"
-

İnsanlık, İslam âlemi ve ülkemizin karşı karşıya bulunduğu salgın hastalıkla mücadelemizin devam ettiği zor zamanda; yolumuzu aydınlatan Kuran ayı Ramazan bizi şereflendirmiş bulunmaktadır.
Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sabır ayı olan Ramazan insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu, şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır.
Bu zorlu zamanda Ramazanı iç dünyamızın aydınlanmasına, takva ve ihsanı kuşanmaya vesile kılabiliriz. Bu ramazanı yürek itikâfımızın, nefis muhasebemizin ve ihyayı asr-ı saadetimizin şahidi kılalım.
Bu yıl bize gurbet olan cemaatle namazlarımızın, bize yollarını kısıtlayan hüzünlü Kâbe’miz başta olmak üzere tüm camilerimizin elimizden sessizce kayışının nedenlerini sorgulama vaktindeyiz.
Kuran kurslarımızdaki öğrencilerimizin neden ve niçin bu zaman diliminde ağuçlarımızdan sessizce uçup gittiğini sorguluyoruz.
Nerede, nasıl, ne kadar ve niçin rehavet rüzgârına kapıldığımızın içsel muhasebesini yapıyoruz. "Suç ve hata varsa benim nefsimdendir" enginliğiyle yüreklerimizde ki derin hüzünle Ramazanı karşılayıp; her şeye rağmen "iman varsa ümit vardır." diyerek yeni bir başlangıçla rahmet ikliminin kapılarını aralıyoruz.
Nefsimizden ümidimiz kesilse de, Rabbimizden kesilmeden bayrama yürüyelim. Ramazan ayımızı hüzünlü ve ümit var bir gönülle karşılarken görevli bulunduğumuz mahallede cami ikliminin ve Kur’an Kursu huzurunun dokunmadığı yürek bırakmayalım.
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm teşkilatımız her zaman olduğu gibi mübarek Ramazan Ayına heyecanla hazırlanmıştık. Maalesef tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 pandemisi dolayısı ile programlarımızda değişiklik yapmak zorunda kaldık. Buna rağmen aynı heyecan ile Ramazan ayını yaşamak için tüm hazırlıklarımızı yaptık. İlçe Müftülüğü olarak bu yılda mukabele geleneğimize devam edeceğiz. Öğle ve İkindi namazları arasında Merkez Camimizde okunacak olan mukabelemiz Müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından canlı olarak halkımızın takip edebilmesi için canlı olarak yayınlanacaktır.
Aile Dini Rehberlik Büromuz tarafından her gün Ramazan ayına özel kayıtlarımızı hazırlayarak bunları da müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından halkımızın istifadesine sunulacaktır. Ayrıca tüm din görevlilerimiz cemaatimizin olmadığı bu dönemde cemaati ile bağını koparmamak adına oluşturmuş oldukları sosyal medya ve gruplarda ‘’ Din Görevlisinin 365 Günü’’ kitabından her gün bir ayet, bir hadis ve bir fetvayı cemaatimizle paylaşacaklar.
Gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket iklimi Ramazan ayının; kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize, ilçemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek yeryüzünün selamet ve sekinetine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti