Edirne'de Kiremitçiler Grup'a bağlı Özşen Madencilik işçileri, maaşlarını almak için 17 gündür eylem yapıyor. İşçiler, işten çıkarılan 150 kişinin de mağduriyet yaşadığını ve bu durumu duyurmak amacıyla çevre illerde yürüyüşler düzenlediklerini belirtiyor. İşçiler adına açıklama yapan Ahmet Akbaş, sendika ile birlikte yeni bir eylem sürecinin başlayacağını ifade etti.
Maaş Ödemeleri Yapılmadı
Akbaş, işçilerin Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait İŞKUR ödemelerini alamadıklarını ve Nisan maaşlarının da yatırılmadığını söyledi. İşçiler, sadece maaşlarının ödenmesini istediklerini ve bu gerçekleşirse üretimde sorumluluk alacaklarını belirtti. Akbaş, "Bir maaş yatırılırsa üretimde sorumluluk alırız" diyerek taleplerinin arkasında olduklarını vurguladı.
Geçim Sıkıntısı Çekiyorlar
Akbaş, birçok işçinin kira, kredi ve icra ödemeleri olduğunu, maaşsız kalmanın aileleri zor durumda bıraktığını dile getirdi. Emekli işçilerin bile kredi taksitlerini ödeyemediğini, çalışanların çocuklarına karşı mahcubiyet yaşadığını belirtti. İşçilerin yaşadığı bu zorluklar, eylemin devam etmesinin sebeplerinden biri olarak öne çıkıyor.
Yeni Eylem Kararları Bekleniyor
Sendika yönetimi ve hukukçuların işveren temsilcileriyle görüşmeler yaptığına değinen Akbaş, işten çıkarılan işçilerin geri alınmasına yönelik olumlu bir yaklaşım olduğunu ancak maaş ödemeleri yapılmadan sorunun çözülemeyeceğini ifade etti. Akbaş, pazartesi gününe kadar bekleyeceklerini, bu tarihten sonra yeni eylem kararlarının alınıp hayata geçirileceğini söyledi.
