Elazığ Merkezli Operasyonda 'Barbaroslar' Çetesi Üyesi 29 Şüpheli Yakalandı

Elazığ merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 'Barbaroslar' suç çetesine mensup 29 kişi yakalandı. Operasyonda uyuşturucu, silah ve motosiklet gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Elazığ Merkezli Operasyonda 'Barbaroslar' Çetesi Üyesi 29 Şüpheli Yakalandı
Elazığ merkezli gerçekleştirilen operasyonda, 'Barbaroslar' suç çetesine mensup 29 kişi yakalandı. Operasyonda uyuşturucu, silah ve motosiklet gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, KOM Şube ekipleri tarafından yürütülen bu operasyon, 'Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak (TCK 220/3)' kapsamında gerçekleştirildi. Operasyon, Daltonlar suç örgütünün etkinliğini kullanan Barbaroslar çetesi üzerine odaklandı. Çetenin, yağma, silahlı tehdit, 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçlar işlediği, ayrıca uyuşturucu madde ticareti ile iş yeri sahiplerini tehdit ettiği belirlendi.

Belirlenen şüphelilere yönelik olarak, Elazığ'ın yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Edirne illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon sonucunda, çete üyeleriyle birlikte 29 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 58 fişek, 2 adet ruhsatsız tüfek, 7 bin 726 adet sentetik ecza uyuşturucu hap, 5 bin 418 adet ecstasy hapı, 132.42 gram sentetik kannabinoid, 27 gram esrar maddesi ve suç işlemek için kullandıkları düşünülen motosiklet ve kar maskesi ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler hakkında TCK 220/3 ve diğer bağlantılı suçlarla ilgili adli tahkikata başlanırken, şahısların ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Bu operasyon, bölgedeki suç örgütleriyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin