Emeklilerin Sağlığı Büyükşehir’e Emanet, Mersin'de Emekli Evi Üyelerine Sağlık Taraması

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İkinci Bahar Emekli Evi üyeleri Emekliler Haftası dolayısıyla sağlık taramasından geçirildi.

02 Temmuz 2019 Salı, 17:08
G: 02.07.2019 - 17:33
Emeklilerin Sağlığı Büyükşehir’e Emanet, Mersin'de Emekli Evi Üyelerine Sağlık Taraması
-

Ağız ve diş sağlığı ile işitme taraması yapılan Emekli Evi üyelerine, tespit edilen sorunlar ve gerekli tedaviler konusunda bilgi verildi. Taramalardan yaklaşık 50 Emekli Evi üyesi yararlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı İkinci Bahar Emekli Evi üyeleri, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sağlık taramasından geçirildi.
Emekliler Haftası kapsamında yapılan tarama kapsamında, Emekli Evi üyelerine ağız ve diş sağlığının yanı sıra işitme taraması da yapıldı. Erken teşhisin insan hayatındaki öneminin vurgulandığı sağlık taramasında, Emekli Evi’ne üye olan vatandaşlar, olası sağlık sorunları hakkında bilgilendirildi.
50 emekli taramadan geçti
Diş hekimi, işitme uzmanı ve iki hemşire tarafından İkinci Bahar Emekli Evi’nde verilen sağlık taraması hizmetinden yaklaşık 50 emekli faydalandı. Ağız ve diş sağlığı muayenesinin yapılarak, tek seansta bitebilecek tedavilerin uygulandığı sağlık taramasında, diş hekimi tarafından vatandaşlara tespit edilen sorunlar ve gerekli tedaviler konusunda da yol gösterildi. Tarama, Emekli Evi’ne gelen Diş Sağlığı Tarama Aracı’nda yapıldı.
İşitme taramasında ise ani işitme kaybı, travma, kulak yolu veya kulak zarı iltihabı gibi sorunların tespiti yapılarak, hastalar ileride karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgilendirildi. Öte yandan emekli evi üyelerinin şeker ve tansiyonları da ölçüldü.
Daha sık tarama istediler
Taramalardan memnun olduklarını ifade eden Emekli Evi üyelerinden emekli öğretmen Ahmet Avcı, “Daha sık olarak ve daha değişik konularda taramaların yapılmasını bekleriz. Bizler belli yaşlara erişmiş insanlarız. Bu sebeple bu taramalar daha sık yapılabilir. Emekli Evi’nde yapılan diğer faaliyetlere de katıldım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e Cuma günü Emekliler Evi ile ilgili yapılan toplantıda, buranın dileklerini, temennilerini ilettim. Başkanımız da dinlemiş olacak ki, konuşmaları o yöndeydi” dedi.
Emekli Evi açıldığı günden beri üye olduğunu belirten Mustafa Günbattı, “Emekli Evi’nden ve buradaki personellerden memnunuz. Kahve hayatından, sigaradan, stresten uzak kalıyoruz. Bu yaşıma kadar pek sağlık sorunum olmadı fakat sağlık taramalarından memnunuz. Sonuçta ufak tefek hastalıklarımız oluyor. Emekli Evi’ne günlük geliyorum. Bu sebeple bu taramalara daha önce katıldım. Sağlıkçıların imkanları dahilinde bu taramalar daha sık periyotlarda yapılabilir. Başkanımızdan talebim; bu taramaların daha sık, daha uzun vadeli, sağlık açısından daha çeşitli olması yönündedir” diye konuştu.
“Bu taramaların faydasını gördüm”
Fatma Aliye Sözcü de sağlık taramalarından çok memnun kaldığını ifade ederek, “Emekli Evi’nin bundan sonraki faaliyetlerine katılacağım. Sağlığımla ilgili yönlendirmelerinin çok faydasını gördüm. Sayın Başkanımızın bundan sonra da daha fazla etkinlik yapacağına inanıyor ve güveniyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti