Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu "Mersin Turizminde Yeni Yarın"ı Değerlendirdi

Başkan Tollu, Mersin turizminin göz bebeği Kızkalesi’nden Kanal 33 TV’de canlı yayınlanan ve Fatih Alkar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Mersin Turizminde Yeni Yarın” programına konuk olarak konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

01 Haziran 2020 Pazartesi, 15:14
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu "Mersin Turizminde Yeni Yarın"ı Değerlendirdi
-

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, MERTİD Başkanı Hamit İzol ve Kızkalesi’nde turizm ve otelcilik alanında faaliyet yürüten Mustafa Kale’den oluşan heyet Fatih Alkar’ın moderatörlüğünde Mersin Turizmine yönelik değerlendirmede bulundu.
Koronavirüs Sonrası Yeni Bir Dönem Başlıyor
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu programda dikkat çekici hususlara temasta bulundu. Koronavirüs salgını sonrasında insanların ihtiyatlı hareket etmesi gerektiği konusuna işaret eden Başkan Tollu, turizm cenneti Kızkalesi ve Erdemli başta olmak üzere Mersin’in ülke genelinde virüsten en az etkilenen şehir olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Koronavirüs salgını sonrası insanların sosyal yaşantısına en çok etki edecek olan yeni bir kavram doğdu; yeni normaller. Bu kavramın doğuşu gösteriyor ki şu ana kadar alışılagelmiş olan birçok şey eskisi gibi olmayacak. Artık hayatın her alanında hijyen şartları birinci sırada dikkat edilen yegane unsur olarak kalacak. Birçok sektör gibi, turizm de koronavirüs salgınından etkilendi ve hatta yaz mevsimine de giriyor olmamız dolayısıyla şu an için en çok etkilenen sektör durumunda. Kızkalesi, Mersin’de turizmin göz bebeği konumunda. Geçtiğimiz yıllar boyunca hem ülkemizin bir çok ilinden hem de başka ülkelerden misafir ağırlayan Kızkalesi, bayramlarda ve yıl içindeki kısa süreli tatillerde de insanların sıklıkla tercih ettiği bir turizm cennetimiz. Tabi Koronavirüs salgını birçok alanda olduğu gibi tatil yapmak ve seyahat etmek konusunda da insanlarımızı korkuttu. Ama Mersin olarak bu salgından da en az etkilenen il durumundayız.”
Hazırlıklar Tamam
Mersin turizminin göz bebeği konumunda olan Kızkalesi’nde yerli turistler için hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Başkan Tollu, “Şu an turizm sektöründe sağlık ve hijyen açısından en güvenilir yer durumunda olan Kızkalesi’nde otel işletmeleri hijyen koşullarında hizmete başlıyor. Konaklama tesislerinde odalar, eğlence alanları, mutfak için dezenfekte çalışmaları yapılırken, şezlongların mesafeleri de arttırıldı. Mersin Turizminin yeni yarınında, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tatil yapabilmeleri için Erdemlimiz yerli turistleri bekliyor.” Açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor